Echipa naţională feminină de handbal a României a terminat Campionatul European doar pe locul 9 însă, Cristina Neagu a atras şi de această dată toate privirile.

Românca a fost inclusă de organizatori în echipa ideală a turneului final. Cristina Neagu prinde, astfel, pentru a doua oară 7-le ideal la un turneu continental, după ce a fost inclusă în cea mai bună echipa şi la Campionatul European din 2010, când a România a terminat pe locul 3.

La sfârşitul acelui sezon, interul din România a fost declarată şi cea mai bună handbalistă a lumii. În acesrt sezon, Cristina a revenit la cel mai înalt nivel după trei ani în care a suferit din cauza unor accidentări.

Neagu a jucat finala Ligii Campionilor cu Buducnost, în luna mai, iar la actualul european, găzduit de Ungaria şi Croaţia a fost principala marcatoare a României cu 49 de goluri.

Alături de Cristina Neagu, din echipa ideală a turneului final mai fac parte 3 jucătoare din Norvegia, două din Danemarca şi extrema dreaptă din reprezentativa Spaniei.

Paul Panait