Ambasada României de la Viena a publicat un comunicat de presă pe site-ul MAE în care atacă publicaţia „Jurnalul Românesc”, singurul ziar tipărit al românilor din Austria. Redacţia a publicat un drept la replică pe care vi-l redăm integral: „Ambasada României de la Viena în loc să rezolve multiplele probleme ale cetăţenilor români din Austria, să le apere interesele în faţa autorităţilor şi a abuzurilor patronilor austrieci se războieşte inutil cu publicaţia independentă „Jurnalul Românesc”, singurul ziar tipărit al românilor din Austria. Nu intrăm în disecarea comunicatului de presă emis de Ambasada României de la Viena de pe site-ul MAE, nu are rost, e plin de inadvertenţe, minciuni şi tendinţe bolşevice de manipulare.

Redacţia „Jurnalului Românesc” îi asigură pe românii din Austria că vor avea în continuare paginile ziarului deschise pentru a-şi publica plângerile, a îşi face cunoscute necazurile şi mai ales abuzurile la care sunt supuşi de autorităţile austriece şi angajatori. Dar mai ales, „Jurnalul Românesc” va rămâne în continuare deschis sesizărilor şi reclamaţiilor românilor din Austria în faţa indolenţei şi nepăsării misiunilor diplomatice româneşti din capitala Austriei, a căror funcţionari, nu toţi, au rămas cu mentalităţi comuniste şi trăiesc în lux pe banii contribuabililor români plătitori de taxe şi impozite. Nu înţelegem de ce Ambasada României la Viena se oftică pentru faptul că românii vin la redacţia „Jurnalului Românesc” să se plângă că diplomaţii noştri nu le rezolvă problemele. Românii din Austria au mai mare încredere într-un organ de presă decât în misiunile diplomatice. Vina nu e a „Jurnalului Românesc”, ci a Ambasadei României de la Viena că nu reuşeşte să câştige încrederea românilor. Poate e vremea ca personalul Ambasadei să se schimbe atât fizic cât şi profesional.

Vă asigurăm că „Jurnalul Românesc” nu se lasă intimidat de atacul media al Ambasadei României de la Viena şi va continua să fie „câinele de pază” al democraţiei şi al intereselor românilor din Austria. Să ştie pentru totdeauna românii din Austria că odată cu apariţia pe piaţa media a „Jurnalului Românesc” nu mai sunt singuri în faţa abuzurilor şi complicităţilor între autorităţile austriece şi cele diplomatice româneşti. Sus inimile români! Tineri până la moarte!”

 

JurnalulRomanesc