Asociația Culturală „Mihai Eminescu“ îi invită pe românii din Viena la omagierea Poetului Național. Într-un comunicat de presă publicat de Jurnalul Românesc se adresează invitația: “În 15 ianuarie 2015 se împlinesc 165 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu, cel care avea sa devina cel mai mare poet al romanilor.

Cu ocazia acestui moment aniversar Asociatia culturala „Mihai Eminescu“ din Viena are placerea sa invite toate asociatiile culturale ale romanilor din Austria si pe toti admiratorii marelui poet la actiunea de depunere de coroane organizata in cooperare cu Biserica ortodoxa romana din Viena. Ceremonia depunerii de coroane va avea loc in 15 ianurie 2015, de la orele 16:00 la monumentul poetului din fata Bisericii Ortodoxe române din Viena”.

434-Eminescu_1

De asemenea, manifestările vor continua “după depunerea coroanelor și participanții sunt invitați in Biserica ortodoxa romana, la un eveniment de evocare a personalitatii marelui poet, în cadrul căreia vor fi recitate câteva dintre versurile remarcabile ale Luceafarului poeziei romanesti. Ne-ar face mare placere sa va revedem in numar cat mai mare la acest eveniment” declară Laura Hant, președintele Asociației Culturale Mihai Eminescu din Viena, d-na Laura Hant.

Pentru o mai buna organizare a evenimentului cei care doresc să participe sunt invitați până în data de 14.01.2015 la e-mail: mihaieminescu@hotmail.com.

NapocaNews