Etapa a XV-a a Ligii Naționale feminine de handbal a adus și prima victorie pentru ”U” Alexandrion, cu Carmen Amariei pe banca tehnică.

”Studentele” s-au impus, nu fără emoții, cu scorul de 29-27, în fața echipei CSM Râmnicu Vâlcea, una dintre contracandidatele clujencelor la un loc în faza play-off a campionatului.

Revirimentul handbalistelor din Cluj-Napoca s-a simțit încă din etapa trecută, prima a returului, când au pierdut poate nedrept la HCM Roman.

Ieri, ”studentele” au evoluat în multe momente ale jocului foarte bine, semn că mentalitatea de campion a antrenoarei Amariei, poate fi asimilat și de elevele acesteia.

Clujencele au condus în permanență, iar la pauză tabela de marcaj indica un avantaj de 4 goluri în favoarea Universității (15-11).

Doar tinerețea și încă lipsa de experiență a multora dintre elevele lui Carmen Amariei au făcut ca repriza a doua să fie mai echilibrată.

Însă, golurile campioanei mondială de juniori, Cristina Laslo și paradele portăriței Ana-Maria Măzăreanu, au readus echipa clujeană în prim-plan, iar rezultatul final, chiar dacă strâns, reflectă o nouă stare de spirit în rândul ”studentelor”.

Laslo și Chintoan au fost principalele marcatoare a Universității, cu 11, respectiv 7 reușite. ”U” Alexandrion acumulează după acest succes 11 puncte însă, este încă departe de locul 8, ultimul care duce în play-off.

Paul Panait