Peste 60.000 de clujeni au rămas cu taxele şi impozitele neplătite, după închiderea ghişeelor în ultima zi de încasări de anul acesta. În total, autorităţile locale au încasat 81 de milioane de lei, atât de la persoane fizice, cât şi de la companii. Cei care au amânat plata până anul viitor, vor avea de suportat şi penalizări de 2% pentru fiecare lună de întârziere.

Impozitul pe locuinţă şi maşină, taxa de radiere a autovehicului ori de înmatriculare a unuia nou. În ultimele ore în care ghişeele din cadrul primăriei au fost deschise clujenii s-au grăbit să îşi achite dările către stat, conform DIGI24.

Nu toţi au fost însă la fel de harnici. Pe 20% dintre clujeni îi aşteaptă penalităţi, de anul viitor. Cei care nu au apucat să îşi plătească taxele până la închiderea ghişeelor, vor putea să o mai facă abia din 5 ianuarie. „Până în acest moment, 79% dintre clujeni şi-au achitat taxele locale, respectiv 85% din persoanele fizice. Ca sumă de bani încasaţi e vorba de peste 80 de milioane de lei. Cei care nu plătesc taxele şi impozitele în ultima zi vor fi penalizaţi cu 2% din valoarea impozitului” a declarat Călin Cioban, reprezentant al Primăriei Cluj-Napoca.

Cuantumul taxelor şi impozitelor locale va fi menţinut la Cluj-Napoca şi anul viitor, la nivelul din 2013. Autorităţile locale promit chiar şi păstrarea bonificaţiei de 10% pentru cei care-şi achită dările integral, până în 31 martie 2015.