Ministrul de Externe britanic: Tari precum Romania sa opreasca teroristii Statului IslamicFoto: The Huffington Post.Ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, a subliniat, joi, cat de important este ca tari precum Romania si Bulgaria sa lupte impotriva gruparii extremiste Statul Islamic.

Hammond a subliniat cat de importante sunt eforturile de a opri recrutii Statului Islamic ce calatoresc prin tari precum Romania si Bulgaria, scrie The Guardian.

Seful diplomatiei britanice a aratat ca a vizitat ambele tari si Marea Britanie lucreaza indeaproape cu serviciile nationale de securitate din Romania si Bulgaria.

Hammond a vorbit la o intalnire la Londra a peste 20 de tari ce formeaza coalitia internationala ce lupta impotriva Statului Islamic. Prezent si el la intalnire, Secretarul americna de Stat John Kerry a aratat ca guvernul irakian si sustinatorii sai internationali au facut progrese importante in lupta impotriva extremistilor din Statul Islamic.

Kerry a aratat ca in urma eforturilor comune, a fost recuperat din teritoriul ocupat de Statul Islamic si jumatate din conducerea gruparii a fost ucisa, la fel ca si mii dintre luptatorii sai.