Părintele profesor dr. Stelian Tofană a susţinut o conferinţă de excepţie în sala mare a Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, intitulată: „Homosexualitate – Ce ne spune Biblia?”

În faţa unui public numeros, care au umplut sala la refuz, format din tineri studenţi, teologi şi membrii ASCOR, părintele profesor Stelian Tofană de la Facultatea de teologie din Cluj-Napoca a declarat răspicat, pe baza citatelor din Biblie că „homosexualitatea e o urăciune, un păcat!”

Părintele profesor Stelian Tofană a mai declarat că nu este de ajuns să mergem numai duminica la Biserică, ci să ne exprimăm în public, cu voce tare credinţa ortodoxă şi valorile religioase ale strămoşilor noştri. El i-a îndemnat pe tineri să-şi exprime crezul ortodox şi pentru Biserica strămoşească fără frică şi cu curaj. Pentru valorile religioase româneşti „strămoşii noştri au murit” a declarat părintele Tofană.

Conferinţa a avut bincuvântarea lui IPS Andrei şi a Mitropoliei Ortodoxe a Clujului şi face parte dintr-un ciclu mai amplu de conferinţe teologice. Următoarea va fi despre „Avort” în 18 martie a.c., tot la sala mare a casei de Cultruă a Studenţilor.

Ionuţ Ţene