Prinţul Andrew, fiul reginei Elisabeta a II-a, este implicat într-un scandal în Statele Unite, fiind suspectat, potrivit unor documente judiciare, că ar fi abuzat sexual de o minoră, dar ducele de York şi Palatul Buckingham resping acuzaţiile.

Acuzaţiile apar în documente judiciare ale unei instanţe din statul Florida referitoare la situaţia omului de afaceri american Jeffrey Epstein, un prieten apropiat al prinţului Andrew condamnat la 13 luni de închisoare pentru relaţii cu prostituate minore. Într-un document judiciar apare şi numele prinţului Andrew, duce de York, fiul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi al prinţului Philip şi fratele mai mic al prinţului Charles, titrează ActiveNews.

Potrivit tabloidului Daily Mail, o femeie susţine că a fost forţată să întreţină relaţii sexuale cu prinţul Andrew de trei ori, inclusiv la o petrecere, când ar fi fost „împrumutată prietenilor multimilionarului american Jeffrey Epstein”. Femeia, care a preferat să menţină anonimatul, fiind identificată de procurori sub numele Jane Doe, acuză că a fost „forţată să întreţină relaţii sexuale cu prinţul britanic în timp ce era minoră”, la Londra, New York şi pe o insulă privată din Caraibe.

Potrivit procurorilor americani, femeia a fost tratată ca „sclavă sexuală” de Jeffrey Epstein în perioada 1999 – 2002. Ea ar fi avut relaţii sexuale cu prinţul britanic oricând dorea aceasta, deşi avea la acea vreme 17 ani, pentru că Andrew „s-ar fi îndrăgostit de ea”, potrivit procurorilor americani.

În numele prinţului Andrew, Palatul Buckingham a respins acuzaţiile, primele de o asemenea gravitate vizând un membru al familiei regale britanice.

NapocaNews