Autoritățile francez au promis că școlile evreiești și sinagogile din țară vor fi protejate, „dacă este necesar”, de armată, iar președintele francez Hollande va merge duminică seara la Marea Sinagogă din Paris pentru a aduce un omagiu tuturor victimelor recentelor atacuri, transmite AFP.

Președintele „ne-a spus că toate școlile, toate sinagogile vor fi protejate, dacă este necesar, în afară de poliție, și de către armată”, a declarat președintele Consiliului reprezentativ al instituțiilor evreiești din Franța (Crif), Roger Cukierman, la sfârșitul unei întâlniri cu François Hollande.

AMX-56-LeClerc

Printre victimele atacurilor teroriste din Franța se află și patru evrei, omorâți în timpul luării de ostatici de la magazinul evreiesc, vineri, la Paris.

Reprezentanți ai comunității evreiești din Franța au fost primiți în cursul dimineții la Palatul Elysée, unde au cerut guvernului adoptarea unor măsuri de protecție. Prezența lui Hollande la Marea Sinagogă vine pe fondul polemicii cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, care va participa duminică la Marșul solidarității din Paris. El a afirmat sâmbătă seară, adresându-se evreilor din Franța, că Israelul este „casa lor”.

NapocaNews