Avand in vedere ca tratamentele stomatologice sunt din ce in ce mai scumpe, tot mai multi oameni opteaza pentru albirea dintilor acasa. In acest sens, exista o serie de solutii pentru dinti albi la indemana oricui care pot fi realizate cu ajutorul unor ingrediente ce se gasesc pe rafturile magazinelor.

Dupa spalatul pe dinti, este indicat sa frecati dintii cu partea interioara a unei coji de portocale sau al uneia de banane, avand in vedere ca acestea contin minerale absorbite usor de smaltul dintilor, formand astfel o pelicula protectoare, albindu-i si ferindu-i de ingalbenire, titrează Lyla.

Pentru lbirea dintilor acasa poate fi folosit ceaiul de menta pentru clatirea gurii dupa fiecare masa. Menta are foarte multi antioxidanti care ajuta la curatarea in profunzime a dintilor.

Dupa spalatul dintilor cu pasta de dinti, este indicat sa-i frecati cu o solutie formata din zeama de lamaie si bicarbonat de sodiu. Avand in vedere ca lamaia este acida iar bicarbonatul de sodiu are rolul de a curata in profunzime orice orificiu, aceasta este una dintre cele mai bune solutii pentru dinti albi. Atat bicarbonatul de sodiu cat si zeama de lamaie pot fi folosite si separat pentru albirea dintilor. Astfel, bicarbonatul se poate folosi dupa spalarea pe dinti cu pasta normala, iar zeama de lamaie se poate folosi in amestec cu 100 de mililitri de apa calda cu care se clateste gura inainte de culcare. Efectul de albire a dintilor apare la aproximativ o luna dupa repetarea tratamentului cu zeama de lamaie de doua ori pe saptamana.

Pentru aceasta solutie se pun efectiv cateva picaturi de ulei de oregano pe periuta de dinti si se freaca intreaga suprafata a acestora. Uleiul de oregano lupta impotriva bactriilor si totodata protejeaza smaltul dintilor. Uleiul de oregano are un gust puternic si pentru cei care nu il suporta este indicata combinarea lui cu apa de gura.