Preotii sunt incurajati sa foloseasca tehnologie pentru a-is promova programele educative, dar, pe de alta parte, li se atrage atentia sa fie atenti la ceea ce posteaza pe Internet.

„Utilizarea de catre clerul ortodox a mijloacelor de comunicare virtuala in intreaga activitate bisericeasca trebuie facuta cu scopul de a promova misiunea, viata spirituala si unitatea Bisericii, nu in detrimentul acestora. Foarte multe biserici au site propriu, unde isi promoveaza activitatea, ceea ce este foarte bine.

Mai mult de atat, preotii sunt incurajati sa folosesca mijlocele moderne de comunicare in activitatea bisericeasca in special in promovarea activitatilor educative, social- filantropice si misionare pe care le desfasoara”, potrivit hotararii Sinodului, dupa cum a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica, pentru Mediafax.

Contantin Stoica a adaugat ca preotii trebuie sa fie foarte atenti si la ceea ce posteaza pe site-urile personale.BOR a hotarat, de asemenea, ca monahiile si preotii care desfasoare activitati in spatiul virtual sa fie evaluate periodic de catre centrele eparhiale.

„Utilizarea de catre clerul ortodox a mijloacelor de comunicare virtuala in intreaga activitate bisericeasca trebuie facuta cu scopul de a promova misiunea, viata spirituala si unitatea Bisericii, nu in detrimentul acestora”, se arata pe site-ul BOR.