Distribuie articolul

Primarul Emil Boc a declarat că luni expiră termenul până la care se pot depune oferte în vederea amplasării de plăcuţe la intarea în oraşul Cluj-Napoca, în 5 limbi.

„Cluj-Napoca este un oraş european. Cu privire la amplasarea plăcuţelor bilingve nu trebuie să se ducă la tensionarea relaţiilor din comunitate. Am lansat un concurs de soluţii. Să păstrăm oaza de normalitate pe care oraşul o are şi dimensunea europeană a oraşului. Sunt prinşi banii în buget pentru plăcuţe”, a declarat, miercuri, Emil Boc, la începutul şedinţei de Consiliu Local.

Consilierii locali ai UDMR au considerat că şi în aceste condiţii nu se impunea ca Primăria Cluj-Napoca să depună recurs la procesul pierdut în faţa lui Landman Gabor, un olandez de origine maghiară, proces la care primăria nici măcar nu a trimis apărători.

În cele din urmă, muncipalitatea a câştigat definitiv procesul la Curtea de Apel Cluj, maghiarii reprezentând sub 20% din populaţia oraşului.

Deşi s-au dat apărători ai multiculturalismului, reprezentanţii UDMR au sugerat miercuri că totuşi denumirea oraşului ar trebui să fie trecută doar în trei limbi, română, maghiară şi germană, iar separat să fie făcute mesaje de bun venit în cinci limbi.

NapocaNews