Sindicatele functionarilor din Administratia Publica ameninta cu declansarea grevei generale, daca nu le vor fi solutionate solicitarile adresate Guvernului.

Avertismentul vine la numai o zi dupa ce functionarii publici au intrerupt lucrul, pentru o jumatate de ora, in primarii, consilii judetene si alte institutii ale Administratiei pe tot teritoriul tarii.

„In cazul in care, in cel mai scurt timp, reprezentantii Guvernului Romaniei nu isi vor manifesta intentia reala de a solutiona revendicarile salariatilor din primariile, consiliile judetene si institutiile subordonate acestora de pe intreg teritoriul tarii, FNSA va initia procedura de consultare a membrilor de sindicat, in vederea obtinerii acordului scris al acestora pentru declansarea grevei generale in administratia publica locala din Romania”, se arata intr-un comunicat, semnat de presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA), Valer Suciu.

Sindicatele afiliate la FNSA au intrerupt, vineri, 20.02.2015, in intervalul orar 10-10.30, programul de lucru in primarii, consilii judetene si institutii subordonate acestora de pe intreg teritoriul tarii.

„Aceasta actiune de protest a salariatilor din administratia publica locala se datoreaza dezinteresului manifestat de catre reprezentantii Guvernului Romaniei fata de problemele majore cu care se confrunta salariatii din sectorul nostru de activitate si fata de situatia disperata in care se afla acestia ca urmare a faptului ca sunt si raman cea mai slab platita categorie de salariati din sistemul bugetar”, se arata in comunicatul Federatiei.

Potrivit sefului FNSA, la actiunea de protest au participat aproximativ 30.000 de salariati din 1.850 de institutii ale administratiei publice locale.