Președinții Ucrainei, Petro Poroșenko, Rusiei, Vladimir Putin, Franței, Francois Hollande, și cancelarul german Angela Merkel au ajuns la un acord privind încetarea focului în estul Ucrainei, după 14 ore de negocieri. Acordul va intra în vigoare pe 15 februarie. Conflictul din Ucraina i-a pus în gardă şi pe oficialii români, titrează ActiveNews.

Pentru a avea o evidenţă a rezerviştilor români, în aceste zile are loc o verificare. Galice Aurelian a fost înştiinţat să se prezinte astăzi, 12 februarie, la Centrul Militar Zonal din Bucureşti cu o serie de acte pentru a fi luat în evidenţă. „Nu mă tem câtuşi de „putin””, a scris acesta pe contul de Facebook. Structura care a emis ordinul de chemare este Centrul Militar Zonal, care ar trebui să aibă o evidență clară a rezerviștilor din Bucureşti.

1231

În primăvara anului trecut, în Monitorul Oficial a fost publicat modelul certificatului medical pe care toţi tinerii sunt obligaţi să-l deţină la recrutare, în perioada stării de război. Conform prevederilor legale, în cazul mobilizării sau a războiului, sunt obligaţi să îndeplinească serviciul militar toţi bărbaţii apţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani.

NapocaNews