Numai orbii sau mercenarii din presă, plătiţi de Soros sau fundaţii occidentale, nu văd sau nu vor să vadă că România se îndreaptă spre un război impus cu Federaţia Rusă, românii fiind pe post de cobai sau carne de tun. Premierul Victor Ponta a publicat în Monitorul Oficial chemările oficiale la recrutare şi certificatul medical pentru tinerii români, între 20 şi 35 de ani, care vor fi încorporaţi în Armata Română. Pe de altă parte, preşedintele marionetă Klaus Iohannis care citeşte de pe prompter să nu greşească ce-i dictează serviciile secrete a oferit un interviu presei franceze în care instiga la războiul cu Rusia, care a depăşit „linia roşie”, în timp ce Hollande şi Merkel negociau pentru Ucraina pacea cu Putin la Kremlin. Reacţia Rusiei nu s-a lăsat aşteptată şi reprezentanţii marinei ruse din Crimeea au ameninţat că vor scufunda flota română din portul Constanţa. Cred că comandanţii ruşi nu sunt la curent că flota României nu mai există pentru că a dat-o Băsescu la fiare vechi şi altor ţări, iar DNA a clasat dosarul, că e organism independent şi imparţial ca şi personajul din Caragiale. Dincolo de glumele amare, vin vremuri grele pentru România, iar Iohannis e doar marioneta interselor străine în ţara noastră.

Aliaţii „noştri” anglo-americani din NATO ne vor proteja de ruşi aşa cum au făcut-o acum 70 de ani la Yalta, adică ne-au vândut lui Stalin cu ipocrizie şi cinism. Am citit recent jurnalul, ascuns 50 de ani într-o cocină de porci, al lui Corneliu Coposu un anglofil cunoscut ca mentorul său Iuliu Maniu, care nu poate fi acuzat că a fost filo-rus. Aşa erau de anglofili încât deveniseră agenţi plătiţi cu aparatură de transmisie telegrame cifrate în casă. Acum înţeleg de ce Corneliu Coposu nu a dorit să-i fie publicat jurnalul în timpul vieţii. Din acest jurnal reiese cu claritate ipocrizia anglo-americanilor în timpul războiului faţă de Iuliu Maniu şi România. Maniu era repetat minţit de trimişii englezi şi americani la Bucureşti şi în negocierile de armistiţiu de la Ankara şi Cairo, că vor da Ardealul la România şi se va retroceda Basarabia conform Cartei Atlanticului din 1941 semnată chiar de Aliaţi. La un moment dat Churchill i-a trimis o scrisoare cifrată lui Maniu în care îl apostrofa nervos să nu se mai amestece în treburile marilor puteri, adică în împărţirea Europei de est ca o pradă, cum a făcut-o cu Stalin pe 9 octombrie 1944 pe un bileţel de hârtie. Când s-a semnat pe 12 septembrie 1944 armistiţiul cu Aliaţii la Moscova, ambasadorul american Harimann era beat, iar trimisul englez repeta ca un papagal ce spunea comisarul pentru externe Molotov. Jurnalul lui Coposu abundă de trimişi englezi clandestini înainte de 23 august 1944 la Bucureşti sau ambasadori oficiali anglo-americani după lovitura de stat, că erau sub influenţa alcoolului sau pălincii de Bobota. Niciunul dintre aceştia nu ieşeau din cuvântul Moscovei. Paradoxal, ruşii au fost mai corecţi şi direcţi, fără să fie ipocriţi ca anglo-americani: de la început i-a trimis Stalin vorbă lui Maniu prin prietenul său Eduard Beneş, fostul preşedinte cehoslovac, în toamna lui 1943 de la Moscova: vă retrocedăm Ardealul răpit de unguri dar nu vă mai înapoiem Basarabia. Chiar şi după 23 august 1944, anglo-americanii propuneau ca Ardealul să rămână la Ungaria sau ca acesta să fie independent, adică în niciun caz să fie retrocedat României. Ca doctorand am studiat arhivele Comisiei Litvinov de la Moscova din 1943 şi dacă nu impunea Rusia ca Ardealul să redevină la România, noi astăzi la Cluj-Napoca am fi vorbit ungureşte, conform dorinţelor „democraţilor” anglo-americanilor.

Am un mare semn de îndoială că NATO, SUA (fără ambasador la Bucureşti) sau Marea Britanie chiar doresc să ne apere de Federaţia Rusă, mai degrabă cred că România va deveni un nou poligon de încercare pentru războiul hibrid cu Rusia, iar Iohannis un provocator clasic, o trompetă pentru un război al altora împotriva ruşilor creştini, în care, noi, românii suntem doar masă de manevră şi poligon pentru experimente militare.

Ionu’ţ Ţene

 

coposu