Mai nou, spărgătorii români au brevetat o metodă interesantă de a sparge „cutia milei” din bisericile catolice sau ortodoxe din Austria. Metoda folosită e foarte ingenioasă. Ei introduc pe gaura de la „cutia milei” un baston cu adeziv, pe care se lipesc banii de metal şi bacnotele. Apoi dezlipesc banii de pe baston şi îi pun în buzunare sau în pungă.

Un cuplu de români a fost prins în flagrant de poliţie în biserica de rit ortdox din Baernbach. Cei doi români aveau 29 de ani şi respectiv 34 de ani. Infractorii au fost văzuţi de două călugăriţe care au alertat poliţia austriacă. Românii au reuşit să fugă cu o maşină cu număr de înmatriculare din Bulgaria, dar au fost repede prinşi pe poliţie, titrează Jurnalul Romanesc.

5B8B4BC7-651C-40BA-8E64-E138AF1FD7AF_v0_l

Un eveniment similar a avut loc în Maria Lankowitz în urmă cu aproape trei săptămâni. La acea vreme, un cuplu de români au fost văzut furând din „cutia milei”, prin „metoda bastonului”.

„Cei doi au reușit să scape” a declarat supărat părintele Joshua Gonsior. Se crede că spărgătorii din Baernbach sunt aceeaşi care au furat din sanctuarul de la Maria Lankowitz. Cei doi români au fost trimişi în faţa tribunalului austriac spre judecată şi sunt închişi la puşcăria din Jakomini.

cutia-milei

Recent au dispărut 50 de auro din „cutia milei” din biserica localităţii Goessnitz. Autorii au rămas neprinşi, dar planează suspiciunea în rândul localnicilor că cuplul de români a spart şi acest sfânt lăcaş.

I.Ţ.