Organizatorii TIFF 2015 au anunţat numele peliculei care va fi prezentată în deschiderea festivalului. Este vorba despre filmul regizat de Damián Szifrón şi care a avut premiera în 2014: “Wild Tales”. Filmul a fost văzut de mai mult de 2 milioane de spectatori în primele 24 zile de la premieră.

Pelicula a participat la mai multe festivaluri şi a primit mai multe trofee: Award of the Argentinean Academy, Biarritz International Festival of Latin American Cinema unde a primit premiul pentru cea mai buna actriţă (Erica Rivas) precum şi Premiul Publicului. La Sarajevo Film Festival pelicula a primit cele mai multe premii: Premiul publicului, Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun actor în rol principal (Oscar Martínez), Cea mai bună actriţă în rol principal (Erica Rivas), Cea mai bun actor în rol secundar (Germán De Silva), Cel mai bun sunet, Cea mai bună muzică. În cadrul mai multor festivaluri filmul a fost răsplătit cu premiul pentru Cel mai bun film străin. Dealtfel la această categorie filmul a fost înscris în competiţia pentru Oscar, competiţie câţtigată de un alt film văzut la TIFF 2013 – Ida în regia lui Pawel Pawlikowski.

TIFF 2015 se va desfăşura în perioada 29 mai şi 7 iunie 2015.

Biletele la gala de deschidere TIFF 2015 pot fi achiziţionate în avans, începând din 25 februarie 2015, de pe biletmaster.ro. Preţul unui bilet este 30 de lei.

Alina Maria Iuga