Marţi (17 februarie), a avut loc Ceremonia publică de acordare a titlului Clujean de Onoare fostului sportiv, Ștefan Tașnadi.

În prezent arbitru internaţional de haltere şi antrenor în cadrul secției de haltere a CS Universitatea Cluj, Ștefan Tașnadi a primit această distincţie la mai bine de 30 de ani de la obținerea celor mai mari performanțe ale unui

halterofil clujean, titlul de vicecampion olimpic la Los Angeles (1984) și medaliat cu bronz la Campionatele mondiale și europene de seniori de la Moscova (1983).

Născut la 21 martie 1953 în comuna clujeană Sic, Ştefan Tașnadi a fost între 1976 şi 1984, component al lotului olimpic de haltere al României, şi unul dintre puţinii sportivi români care au refuzat constant transferul său la Steaua București.

Prin rezultatul obţinut la Los Angeles în 1984, unde a cucerit medalia de argint, a realizat o performanţă neegalată până acum de niciun alt halterofil clujean.

Ştefan Tașnadi şi-a început cariera de halterofil în 1970 la Şcoala Sportivă „Viitorul” Cluj şi a stabilit în cariera lui peste 50 de recorduri naţionale fiind primul halterofil român care a câştigat medalii europene, mondiale

şi olimpice la categoriile mari de greutate. După 1984, Tașnadi s-a dedicat muncii de antrenor, cea mai mare satisfacție a sa fiind că l-a descoperit pe Răzvan Martin, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012.

Paul Panait