Un bărbat de 34 de ani, din Brăila, a fost trimis în judecată, în stare de arest, de DIICOT Oradea, fiind acuzat că, în perioada 2012-2014, a exploatat sexual şase tinere în Austria, procurorii confiscând suma de 377.000 de euro care ar fi fost obţinută de acesta din comiterea infracţiunii.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Poliţia Judeţeană Bihor, bărbatul, din municipiul Brăila, ar fi recrutat pe internet, în perioada 2012-2014, şase tinere pe care, ulterior, “prin inducere în eroare, dar şi prin constrângere fizică şi psihică”, le-a determinat să practice prostituţia la Viena, titrează „Jurnalul Românesc”.

“Tinerele recrutate erau cazate în locaţii închiriate de suspect şi instruite cu privire la tarifele practicate, banii astfel obţinuţi fiind încasaţi integral de suspect”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bihor, subcomisarul Alina Dinu.

Conform acesteia, prin rechizitoriul încheiat în 14 ianuarie de către procurorii DIICOT s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a bărbatului, acuzat de trafic de persoane prin obligarea la practicarea prostituţiei şi proxenetism în formă continuată.

Procurorii au confiscat 377.000 de euro, bani cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost dobândiţi în mod ilicit de către suspect din comiterea infracţiunilor. De asemenea, s-a instituit măsura sechestrului asigurator asupra unui autoturism de lux cumpărat de bărbat tot din banii obţinuţi.

NapocaNews