După cinci ore intense de negocieri, întrevederea dintre președintele rus Vladimir Putin, cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Francois Hollande, desfășurată vineri seară la Moscova, care a avut ca principal punct pe agendă conflictul din Ucraina, s-a încheiat.

Un ‘text’ pentru un viitor plan de pace este în prezent în curs de pregătire, transmit agențiile internaționale de presă, citând un anunț al Kremlinului.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a menționat că aceste negocieri tripartite au fost ‘constructive și substanțiale’ și cei trei lideri vor avea duminică discuții telefonice- Angela Merkel și Francois Hollande au părăsit deja Moscova. Până duminică, continuă contactele pentru elaborarea unui document privind soluționarea conflictului din Ucraina. Peskov a precizat că și președintele ucrainean Petro Poroșenko urmează să ia parte la respectivele discuții telefonice, în cadrul cărora se va face un ‘bilanț preliminar’ al consultărilor menite să conducă la un document final.

Documentul va avea la bază ‘implementarea acordurilor de la Minsk’ și ‘va conține propunerile președintelui Ucrainei și propunerile formulate astăzi de președintele rus Putin’, a indicat Peskov. Dacă se va conveni un plan de pace, acesta va trebui aprobat de părțile implicate în conflict, făcând astfel aluzie la separatiștii proruși din estul Ucrainei.

Purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert, a confirmat continuarea discuțiilor în vederea convenirii ‘unui document comun pentru implementarea acordurilor de la Minsk’. Și la Paris surse apropiate președintelui Hollande au declarat că discuțiile de la Moscova au fost ‘constructive și substanțiale’.