Şcoală de business de top, sută la sută britanică, la Cluj-Napoca. Unul dintre cele mai performante programe de educaţie managerială din lume, derulat de Universitatea Hull din Marea Britanie, va începe de luna aceasta şi la Universitatea Babeş- Bolyai. 28 de candidaţi, manageri şi antreprenori din Cluj, București, Baia-Mare şi Bistriţa vor urma timp de doi ani cursurile programului de business de tip EMBA.

Unul dintre cele mai performante programe de educaţie managerială din lume a ajuns şi în România. Dacă până acum, oamenii de afaceri care îşi doreau un EMBA urmau cursurile în Marea Britanie ori în Statele Unite, acum vor putea să se înscrie la Universitatea Babeş-Bolyai.

„Acum câţiva ani, am început căutarea unui partener de încredere, care să aducă în România un program de genul acestuia. Să fiu sincer, mediul de afaceri din Cluj a fost un instrument important, care ne-a forţat să ne îndreptăm în această direcţie. În urmă cu doi ani, o serie de evenimente ne-au îndreptat spre Hull”, explică acad. prof.univ. dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai.

28 de candidaţi, manageri şi antreprenori din Cluj, Bucureşti, Baia Mare şi Bistriţa vor urma timp de doi ani cursurile programului de EMBA. Acestea vor fi predate de profesori de la Universitatea Hull din Marea Britanie, o dată la şase săptămâni.

„O mare varientate de cursuri, de la contabilitate, la resurse umane, la marketing şi project management. Combinaţia de cursuri pe care te-ai aştepta să o găseşti într-un program internaţional MBA. În principiu, s-au luat în considerare două lucruri: ce poate aduce persoana respectivă în program în termen de experienţă profesională şi academică şi ce poate duce ea mai departe în societate, după acest program”, spune dr. Andrew Taylor, director EMBA Hull University.

Cursanţii au o experienţă de cel puţin trei ani în business, au obţinut rezultate foarte bune la examenul de licenţă şi deţin un atestat de limbă engleză. Taxa este de 15.000 de euro pentru cei doi ani de studii.

„Personal şi până acum eram ca şi un fel de burete care vroiam să absorb informaţie din toate zonele şi sper că MBA-ul o să mă ajute să absorb într-un mod mai structurat şi mai organizat. E de fapt infrastructura care te ajută să obţii aceleaşi obiective, dar mai bine structurat”, spune unul dintre cursanți, Sergiu Mircea.

„Este o experienţă unică în momentul de faţă în Cluj-Napoca E un privilegiu că nu trebuie să ne relocăm. Cursurile sunt o dată la şase săptămâni, ceea ce ne permite să ne desfăşurăm activitatea şi la job şi dacă ar fi să fac un top a ceea ce îmi doresc după, e componenta de networking şi sharing-ul de experienţă între colegi”, este de părere Raluca Ceaschai, director financiar.

University of Hull are aproape 90 de ani de tradiţie şi, anual, peste 20.000 de studenţi. Între 200 şi 300 de manageri din România se înscriu în fiecare an la diferite cursuri şi programe de educaţie managerială din întreaga lume.