Judoka Monica Ungureanu a fost sportiva clujeană cu cea mai apreciatp evoluţie în cadrul întrecerilor din Grand Prix-ului de la Dusseldorf, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute.

Clujeanca a ratat de puţin medalia de bronz, fiind învinsă în finala pentru locurile 3-5 de Jeong Bo Kyeong din Coreea de Sud.

Monica Ungureanu a trecut în partida inaugurală de portugheza Leandra Freitas, iar în optimi a învins-o de israelianca Shira Rishony.

După aceste victorii românca a fost oprită în drumul spre finala categoriei 48 de kilograme de Charline van Snick din Belgia.

La categoria 57 de kilograme, vicecampioana olimpică, Corina Căprioriu, a pierdut încă din primul tur în faţa reprezentatei ţării gazdă, Viola Waechter, iar Loredana Ohâi a câştigat meciurile din grupa sa, cu slovena Vlora

Bedeti şi olandeza Carla Grol, fiind învinsă apoi în optimi de finală de brazilianca Rafaela Silva. Cea de a patra sportivă din Cluj prezentă pe tatami la Dusseldorf, Alexandra Pop, a concurat în limitele categoriei 52 de kilograme

şi a fost învinsă în turul întâi de germanca Romy Tarangul. La aceași categorie, 52 de kilograme, Andreea Chițu a cucerit medalia de bronz.

Paul Panait