”U” Cluj a pierdut al patrulea meci din tottalul de șae disputate în returul actualei ediții de campionat, scor 0-2, în deplasare cu CSMS Iași, continuând astfel, seria de rezulate negative din 2015.

Moldovenii au început bine și meciul contra Universității. Golubovic l-a pus la grea încercare pe Panagopoulos încă din minutul 6. Portarul ardelenilor și-a pus repede echipa pe contraatac și Nuno Viveiros putea la rândul lui să deschidă scorul, dar șutul său a

nimerit bara transversală. Mingea a căzut în fața liniei porții și Lemnaru trimite încă o dată în bară, dar atacantul clujenilor era în poziție afară din joc.

Meciul a avut ritm, iar fazele s-au succedat la cele două porți, cu un plus pentru ieșeni, care au mai încercat de două ori reflexele lui Panagopoulos, prin Mitic și din nou Golubovic.

Scorul a fost deschis de Muhalache cu un șut din apropiere. Până la pauză Golubovic a trimis și el mingea îm bară, iar Vlad Morar a tras de două ori în aceași fază la poarta lui Grahovac, însă, cele două echipe au intrat la cabine la scorul de 1-0 pentru CSMS.

La două minute de la reluare Bojan Golubovic a încercat să obțină o lovitură de la 11 metri, căzând ca secerat, după ce l-a driblat în careu pe portarul Panagopoulos, dar arbitrul l-a avertizat pe atacantul moldovenilor pentru simulare.

Trei minute mai târziu Țigănașu a pătruns în careu pe partea stângă, a șutat pe jos, dar Panagopoulos a respins în față. Onduku a venit din spate și a încercat să împingă mingea în plasă cu latul, însă a trimis alături de poartă.

Avea să fie semnalul de alarmă pentru ”Șepcile roșii” care însă, nu au reacționat pozitiv și Golubovic a reușit să dubleze avantajul ieșenilor, în minutul 56, profitând de o ieșire neinspirată a portarului Universității.

Nici după primirea celui de al doilea gol elevii lui Adrian falub nu au dat semne că ar putea mai mult, iar Onduku putea profita de încă o neatenție în defensiva universitarilor, dar șutul lui a fost blocat.

Până în minutul 63 Falub efectuase deja toate cele trei schimbări permise de regulament, dar revirimentul echipei s-a lăsat în continuare așteptat, șuturile ardelenilor fiind la fel de timide precum întreaga evoluție de la Iași.

La adăpostul avantajului celor două goluri fotbaliștii lui Nicolo Napoli au închis jocul perfect. Au lăsat deliberat spații la mijlocul terenului și s-au așezat cuminți pe două linii la 20 de metri de poarta lui Grahovac, făcând imposibilă orice încercare de

pătrundere a ”studenților”. Golul lui Golubovic a fost practic ultima fază cu adevărat importantă a meciului care s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 2-0, și ascensiunea alb-albaștrilor continuă în clasamentul Ligii 1, moldovevii situându-se după acest succes

pe poziția a 9-a, cu 28 de puncte. ”U” Cluj a coborât tocmai pe locul 15, are 20 de puncte și tot mai puține șanse de a mai continua și în sezonul viitor în primul eșalon al fotbalului intern.

Paul Panait