Un sergent al Batalionului Azov care luptă în estul Ucrainei a mărturisit pentru USA Today că este un adept al ideologiei naziste. El a promis, de asemenea, un marș pe capitala Ucrainei după război. Un purtator de cuvant pentru brigada pro-Kiev insistă că aceasta este o „alegere personală” a sergentului și că naziștii nu reprezintă mai mult de 20% din totalul militarilor din batalion.

USA Today a vizitat Batalionul Azov staționat în orașul sudic ucrainean Mariupol si a vorbit cu un număr de militari ai unității, care este sponsorizat de oligarhul ucrainean Igor Kolomoysky.

Un sergent care s-a identificat ca Alex a declarat ziarului USA Today că sprijină în stil nazist o conducere puternică a Ucrainei, dar nu este de acord agenda naziștă de „genocid împotriva evreilor, atâta timp cât minoritățile „nu cer privilegii speciale. ”

Alex a insistat că odată ce războiul se va termina, el și alții din Batalionul Azov vor reveni la Kiev pentru a elimina guvernului corupt și naționaliza proprietatea oligarhi bogați.

„Știu că Alex este un nazist, dar e ideologia lui personală. Nu are nimic de-a face cu ideologia oficială a batalionului Azov „, a declarat Andrey Dyachenko, un purtător de cuvânt al Batalionului Azov. 

Comandantul adjunct al batalionului Azov, Oleg Odnorozhenko, a insistat că sergentul nu vorbește pentru întregul grup. „Dacă el are propriile simpatii, e propria lui problemă”.

Batalionul Azov este format în principal de voluntari din sectorul de dreapta și luptă în estul Ucrainei împotriva separatiștilor pro-ruși.

NapocaNews