O cerere cu adevărat orwelliană: “Nu am văzut nici un act de violenţă” = “Arestaţii de la Măgurele nu-i băteau pe poliţişti şi pe colegii mei, procurorii anchetatori din iunie 1990″.

Demenţa care a cuprins societatea românească, mai ales în timpul “epocii Băsescu”, atinge, iată, nivelul paroxismului şi după debarcarea pensionarului cu girofar. Într-o Cerere agramată de chemare în judecată, euroasiatica Monica Mandela Macovei, mafalda “anticomunismului”, cunoscută şi ca “tribuna homosexualilor”, după ce că siluieşte limba română, ca într-un capitol nescris până acum din “1984” răstoarnă întelesul frazelor şi al cuvintelor, transformând negrul în alb şi albul în negru. Cazul e cunoscut, cred. Prezentă în exerciţiul funcţiunii – “trimisă de la unitatea sa”, după cum declară azi -, la Unitatea de Jandarmi de la Măgurele în care fuseseră “depozitaţi” ilegal, fără acte de reţinere sau arestare, sute de protestatari din Piaţa Universităţii, maltrataţi bestial până la răniri grave (răni deschise sângerânde, fracturi craniene şi de membre) şi agresaţi psihic continuu, procurorul anchetator Monica Macovei avea să declare, peste ani – prin ceea ce americanii numesc slip of the tongue, o scăpare a limbii – că la faţa locului “nu a văzut nici un act de violenţă“. Afirmaţia a fost folosită în apărarea sa, la proces, de fostul ministru de Interne al lui Iliescu, odiosul Mihai Chiţac, responsabil principal pentru crimele din iunie 1990 (şi nu numai). Tot ceea ce am făcut a fost să prezint acest document din Dosarul colegului de sistem represiv al procuroarei ex-comuniste Monica Macovei, ministrul FSN Mihai Chiţac, care de altfel sublinia ceea ce reieşea foarte clar din el – pentru că altfel nu l-ar fi folosit în apărarea sa! – şi anume că “procurorii nu au constatat (la Magurele – n.m.) violenţe sau alte încălcări ale legii din partea poliţiei“. Iată-l, cu sublinierile făcute de răposatul Chiţac:

Declaratie-de-absolvire-Monica-Macovei-Chitac-Mineriada-din-13-15-iunie-1

Declaratie-de-absolvire-Monica-Macovei-Chitac-Mineriada-din-13-15-iunie-2

Ce vrea să ne spună azi ex-procuroarea Monica Macovei într-o “logică” orwelliană, după cum veţi putea vedea singuri mai jos? Că, de fapt, ea ar fi vrut să spună că arestaţii nu comiteau acte de violenţă. Adică – întelegeţi, nu-i aşa? -, că noi, cei maltrataţi şi păziţi cu arme cu glonţ pe ţeavă, nu-i băteam în Unitatea lor pe poliţiştii şi procurorii care ne anchetau cu bâte şi mănuşi de box (strict autentic). Inventând un citat inexistent în documentul folosit de Chiţac, dar este pus între ghilimele în Cererea înaintată Tribunalului, Macovei se auto-traduce afirmând că practic ea ar fi cerut ca oamenii “să fie eliberaţi imediat, să plece acasă”. Deşi admite în aceeaşi Cerere tâmpă că tot ce am făcut este să public documentul lui Chiţac, acesta se transformă peste câteva pagini în “afirmaţii mincinoase” şi “cutremurătoare”, pentru că este o “evidenţă” faptul că fosta procuroare a vrut să spună de fapt că “nu a văzut nici un act de violenţă săvârşit de manifestanţi“. Unde, tovarăşi, în Unitatea voastră???

Sfidându-şi propria-i (i)logică, peste câteva rânduri găseşte şi o altă explicaţie, şi anume că “citind declaraţiile manifestanţilor ridicaţi din Piaţa Universităţii nu a văzut nici un act de violenţă”. Carevasazică, acum actele de violenţă nu se văd în foile celor anchetaţi cu brutalitate şi, drept urmare, procuroarea decretează că “nu rezultă comiterea nici unei infracţiuni” şi atunci decide “toată lumea pleacă acasă”. Acum, “pe bune” – vorba, unuia, Guiţiu – dacă eram nişte incendiatori în serie, pentru că, totuşi, Bucurestiul ardea!? Cum a decis ea şi dacă a făcut-o atât de doct de ce nu a stat până i s-a împlinit voi? Înţeleg că dacă Monica Macovei ar fi fost azi procuror DNA, după primele declaraţii ale suspecţilor, în care cu toţii îşi susţineau vinovăţia, ar fi decretat la fel: “Toată lumea pleacă acasă”?! Demenţa e totală!

De abia aştept să înceapă procesul! Mai ales că, în aceeaşi Cerere de chemare în judecată articolul “incriminat” nici măcar nu există pe blogul meu. Titlul corect al acestuia este: Să ne aducem aminte cine este Monica Macovei cu Radu Tudor, despre mineriada din iunie ’90, şi Victor Roncea, despre “dreapta” din PE: “Rămân alături de asociaţia ACCEPT şi comunitatea de gay, lesbiene, bisexuali şi trisexuali”. Huo, cenzura! 🙂 Să înţeleg că Mandela, deşi vrea să ajungă în Click (!), îşi dă demisia din ACCEPT de dragul lui Claudiu Târziu?

PS: Mă întreb cum îşi va mai cosmetiza trecutul “anticomunist” GDS-ista Monica Macovei, fosta nomeklaturistă bolşevică trecută la democraţie la ordinul lui Soroşică. Poate vom afla în curând că tatăl ei, “juristul” din poveştile de adormit idioţi, în fapt securist notoriu la CC al PCR, decorat pentru “înalte merite” de însuşi Ceauşescu, a fost chiar deţinut politic, mort în temniţele Anei Blandiana de la Comana, aşa cum i-a povestit Patapievici Monicăi Lovinescu despre tatăl lui, ştabul NKVD-ist din Banca de Stat a RPR şi RSR?

Victor Roncea