Fundația ‘Ideea Contemporană’ îl acuză de trădare naţională pe Klaus Iohannis, într-o scrisoare deschisă: „Avram Iancu prigonit de Klaus Iohannis ! Ca autor al ideii și proiectului de a i se conferi titulatura nobilă de ‘Martir și Erou al Națiunii Române, ‘ în Parlamentul României lui Avram Iancu, eu le-am dat documentația lui Crin Antonescu și Teodor Atanasiu. Consider că respingerea proiectului de către Klaus Iohannis este un act de trădare națională și un atentat la identitatea noastră istorică, este un act antiromânesc.

Domnule Președinte, vă acuz de rea credință și interese politice meschine, contrare memoriei Crăișorului, vă acuz de batjocorirea unui simbol național românesc, vă acuz de frivolitate spirituală, culturală și istorică.

Domnule Președinte, Avram Iancu și-a sacrificat viața pentru drepturile românilor, datorită Măriei Sale Avram Iancu, prin Apuseni curge o istorie romanescă.

Domnule Președinte, nu vă permit această cruciadă împotriva Eroului neamului meu, nu vă permit să umiliți memoria sfântă a Crăișorului.

Domnule Președinte, pentru acest afront vă chem și vă dau în judecată, este sub orice gândire lucidă, ca Președintele României să-l dezonoreze pe cel care a trăit și a luptat numai pentru fericirea națiunii sale”, conform lui Laurian Stănchescu, Membru titular, Uniunea Scriitorilor din România,Președinte, Fundația ‘Ideea Contemporană’.

NapocaNews