Jucătoarea română de tenis, Simona Halep, s-a calificat pentru a doua oară consecutiv în semifinalele turneului de la Indian Welles, după ce a trecut de Carla Suarez Navaro în trei seturi, scor 5-7, 6-1, 6-1.

La fel cum a evoluat şi în precedentele partide din California, Simona Halep a început ezitant meciul cu Navaro, astfel că, spaniola a dominat primul setu de la un capăt la altul, românca făcând eforturi să ţină aproape de

adversară ei. Încă de la primele schimburi de mingi din setul doi, Halep s-a dezlănţuit şi nu a mai lăsat niciun unghi pe care Navaro să-l atace.

Victoria în faţa tenismenei spaniole îi aduce Simonei Halep a doua calificare îm semifinale, unde o va întâlni pe lidera clasamentului mondial, Serena Williams.

Turneul de la Indian Welles face parte din categoria Grand Slem şi este dotat cu premii în valoare tottală de 5,4 milioane de dolari.

Pentru performanţa sa Halep şi-a asigurat un cec de 220.000 de dolari şi 390 de puncte WTA, ceea ce îi va permite să-şi păstreze poziţia a treia în clasamentul mondial al jucătoarelor de tenis de câmp.

Paul Panait