Dl Ţene ar putea candida în locul lui Haller şi astfel am scăpa de astfel de citaţii aberante, transmite portalul Ziariști Online, referindu-se la cazul citării lui Ionuț Țene, director editorial al NapocaNews, de către CNCD pentru o presupusă discriminare a președintelui Klaus Iohannis. Dl Ioan Vasile Ţene este şi inspector superior în cadrul Primariei Cluj Napoca. Tot în aceste zile Senatul României transmite un Anunț: Candidaturi pentru Colegiul director al C.N.C.D.

NapocaNews transmite:

Devine evident că preşedintele sas Klaus Iohannis nu suportă critica. Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a sesizat faţă de editorialele semnate de Ionuţ Ţene şi publicate de portalul NapocaNews.ro, considerate critici ce l-ar discrimina pe preşedintele Klaus Iohannis.

Publicistul Ionuţ Ţene a fost citat (pe 23 februarie a.c., nota red.) de Istvan Haller, directorul CNCD, să fie prezent la începutul lunii martie, la sediul instituţiei, pentru declaraţii privind o eventuală discriminare religioasă sau etnică a preşedintelui Klaus Iohannis.

La 25 de ani de la revoluţia din Decembrie 1989 asistăm la o cenzurare instituţională a libertăţii presei din România şi a politicii editoriale a unei publicaţii la fel ca în anii 50, adică la o evidentă dictatură a minorităţii, când bolşevicii judecau intelectualii români că îşi afirmau identitatea naţională şi religioasă ortodoxă sau greco-catolică.