Peste 300 de tineri au participat duminică, 15 martie a.c., la Marșul memorial Avram Iancu desfășurat în Cluj-Napoca. Punctul de pornire al ediției a VII-a a Marșului memorial Avram Iancu a demarat în Piața Mihai Viteazul, unde liderii organizației au ținut câteva cuvântări. Liderul Noii Drepte, avocatul Tudor Ionescu a susținut intensificarea luptei naționale împotriva mișcărilor iredentiste maghiare și a autonomiștilor ardeleni, care fac jocurile Budapestei. La miting a fost invitat să ia cuvântul Ionuț Țene, editorialistul NapocaNews și al Jurnalului Românesc de la Viena, care făcut o istorie a marșului memorial Avram Iancu de la Cluj-Napoca și a vorbit despre necesitatea ca modelul Crăișorului Munților să fie urmat de clujeni într-un moment când Ungaria s-a înțeles cu Rusia să lovească în unitatea României.

Marșul s-a desfășurat pe traseul Piața Mihai Viteazul – str. Regele Ferdinand – Piața Unirii – Bulevardul Eroilor – Piața Avram Iancu.S-a scandat “Unitate Națională”, “Harghita, Covasna, pământ românesc”, “Afară, afară, cu jigodiile din Țară”, “Autonomie la pușcărie”.

“Manifestarea e un omagiu adus celui mai mare erou al românilor din Ardeal, dar totodată vom aduce în discuție problema separatismului maghiar și vom propune mutarea capitalei României într-un oraș din Transilvania”, spun liderii Noii Drepte.

În Piața Avram Iancu, Marius Moldovn, liderul Noii Drepte din Târgu Mureș a făcut Apelul tuturor tribunilor lui Avram Iancu de la 1848, scandând: Prezent!

J.R.