Simona Halep a câştigat finala turneului de la Indian Wells și și-a trecut în palmares primul tutlu de Grand Slem din carieră.

Românca, numărul 3 mondial, și a treia favorită la caștigarea întrecerii din SUA, s-a impus cu scorul de 2-6, 7-5, 6-4, în fața sportive Jelena Jankovic din Serbia.

Performanța Simonei este de departe cea mai importantă, dar și cea mai frumoasă din întreaga ei carieră, româna reuțind o revenire senzațională, după un început slab de partidă.

Primele 30 de minute ale finalei au fost groaznice pentru Halep care a comis multe erori neforțate, iar adversara ei a știut să profite de acest moment neinspirat al Simonei.

Nici setul doi nu a început mai bine pentru reprezentanta țării noastre. A fost 1-0 pentru Halep, apoi 1-1, și 2-1 după ce sârboaica a reușit breack-ul.

Jankovic s-a distanțat la 3-1 și din acel moment Siomna Halep a conștientizat că este pe cale să piardă o nouă finală de Grand Slem.

Simona Halep a reintrat în joc și a câștigat setul doi la 5. Ultimul act a fost la fel de disputat, dar controlta de această dată de Halep care s-a impus cu 6-4 și și-a adjudecat primul titlu cu adevărat important.

Până în finala de la Indian Wells cele două sportive s-au întâlnit, ultima oară, anul trecut în optimile de finală ale Australian Open, Halep câștigând şi atunci cu 6-4, 2-6, 6-0.

De altfel, în istoria confruntărilor directe Simona Halep conduce la general cu scorul de 4-1, singura dată când s-a impus jucătoarea din Serbia a fost la primul duel dintre cele două, în 2010, în turul întâi la US Open.

Paul Panait