Într-un exercițiu grețos de iobăgie, fostul premier Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu a declarat la are un sentiment amar când vine la Cluj-Napoca, deoarece numele orașului nu este doar Cluj, în cadrul congresului UDMR. Cine vorbește? Un individ cu cinci nume, căsătorit de cinci ori și cu religia schimbată!

Sentimentul amar a lui Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu nu poate fi decât compensat de un gust și mai amar al clujenilor care au trebuit să îi suporte declarațiile belicoase, cu singur scop de a-și arăta servilismul față de curva politicii din România, UDMR. Argumentele tâmpile ale fostului premier (o fi senil deja), cum că “De ce Constanţa nu se numeşte şi Tomis sau Sibiu Hermanstadt […] Răspunsul e simplu: nu sunt unguri acolo” devin penibile în fața denumirii orașelui Drobeta Turnu Severin, care și-a primit numele roman deodată cu Cluj-Napoca, cu toate că acolo nu trăiesc unguri!

Dar nu trebuie să îl luăm pe Anton Popescu Însurățeanu în serios. Numele unui oraș este la fel de important ca numele unei persoane și îi aparține orașului așa cum îi aparține și unui individ. Adică la fel de bine ar putea să își schimbe Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu în ceva mai simplu, gen Popescu sau Iobăgescu, pentru că noi clujenii avem un sentiment amar când trebuie să îi scriem sau rostim numele.

NN