Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu reprezentanți ai Muzeului Memorial al Holocaustului, care au subliniat necesitatea înființării unui Muzeul al Evreilor la București, transmite b1TV. Aceștia au mai discutat și despre necesitatea îmbunătățirii legislației din România în domeniul combaterii antisemitismului, rasismului, xenofobiei și interzicerii manifestărilor extremiste, transmite Administrația Prezidențială într-un comunicat.

Reprezentanții Muzeului au mai accentuat și ”nevoia unei monitorizări atente a unor instituții și organizații care promovează și întrețin reabilitarea unor persoane care au susținut sau au participat la represiunea împotriva populației evreiești”.

”Domnul Președinte Klaus Iohannis a subliniat că România este angajată ferm şi fără echivoc pe calea asumării trecutului, comemorării victimelor Holocaustului, luptei împotriva antisemitismului şi xenofobiei, iar demersurile concrete făcute de autorităţile române în această direcţie de peste un deceniu sunt recunoscute pe plan internaţional”, se arată în comunicat.

”Klaus Iohannis, a evidențiat importanța preluării de către România, în 2016, a președinției International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA), arătând, totodată, că pregătirea acestui mandat este esențială și reprezintă o misiune foarte importantă pentru toți factorii decidenți implicați. De asemenea, șeful statului a exprimat convingerea că este foarte important să existe un plan concret în această direcție, asumat din timp, iar oportunitatea de a găzdui reuniunea este un bun prilej de a sublinia reușitele României în acest domeniu”, se mai arată în comunicat.

NapocaNews