Studenţii care au ocupat, joi seară, un amfiteatru al Facultăţii de Psihologie a Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca vor petrece a doua noapte consecutiv în sala de curs, urmând să continue acţiunea de protest cel puţin până luni dimineaţă, titrează Mediafax.

Studenţii de la mai multe universităţi clujene care au ocupat, joi seară, amfiteatrul „Nicolae Mărgineanu” al Facultăţii de Psihologie a UBB au continuat protestul pe durata întregii zile şi vor rămâne în sala de curs şi în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Preşedintele Organizaţiei Studenţilor din UBB (OSUBB), Oana Onicaş, a declarat, vineri seară, corespondentului MEDIAFAX, că studenţii care au aderat la forma de protest vor dezbate problemele cu care se confruntă educaţia, la discuţii fiind aşteptate şi cadre didactice universitare.

„Ocuparea amfiteatrului de la Facultatea de Psihologie continuă pentru a doua noapte consecutiv şi vom sta în sala de curs cel puţin până luni dimineaţă, pe toată durata sfârşitului de săptămînă. Suntem cam 40 de studenţi de la mai multe universităţi şi aşteptăm la dezbatere şi cadre didactice universitare, iar sâmbătă şi pe preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor”, a spus Onicaş.

El a adăugat că, la fel ca noaptea trecută, studenţii au adus cu ei pături, perne, alimente şi apă.

Vineri, circa 20 de studenţi au pichetat Prefectura Cluj având bannere cu mesaje precum „Toţi vrem să votăm 25%, toţi vrem să contăm”, „6% pentru Educaţie”, „Universităţile sunt ale studenţilor”.