Ceppelini şi Morar a marcat singurul gol al unui joc disputat într-o atmosferă sumbră. Atât asupra Universităţii, cât şi asupra Ceahlăului planează incertitudinea legată de viitor.

Nu există suficiente cuvinte care să exprime perfect tristeţea pe care o degaja stadionul Cluj Arena, la începutul meciului “U” Cluj – Ceahlăul. Un stadion aproape 99 la sută gol, pentru că s-au găsit cu greu 1033 de oameni interesaţi de un meci al nimănui. Tristeţe, deziluzie, lipsă de speranţă, frustrare. Asta se putea citii pe chipurile celor care au venit pe o ploaie măruntă să vadă un meci între două echipe îngropate deja în liga a II-a şi la uşa cărora bate falimentul mai aprig decât speranţa revenirii. „Sfârşitul nu-i aici”, piesa lui Florian Pitiş a fost pusă la boxele stadionului, parcă în ideea de a întreţine o licărire de speranţă. Degeaba… Cei prezenţi la meci aveau în gând frica că acesta ar putea fi ultimul meci atât pentru “U” Cluj cât şi pentru Ceahlăul, titrează Pro Sport.

Galeria lui „U” a spart liniştea de mormând, în aşteptarea finalei cu Steaua şi a încins puţin atmosfera care altfel ar fi fost ceva între meci amical şi partidă jucată la o petrecere câmpenească. “Anul viitor, pe vremea asta, jucăm din nou la 11 dimineaţă”, a fost cântecul tragicomic compus ad-hoc. Dacă mai interesează pe cineva, au fost faze şi în teren. Ciupe a tras în braţele lui Barna (22), Gorea a vrut să respingă, dar a şutat tot în portarul echipei sale (31), iar Morar (34) şi Viveiros (40) au încercat şi ei să înscrie, dar fără success. Ceppelini a făcut până la urmă ce trebuia să facă în etapele când mai exista speranţă. A marcat din pasa lui Morar, dar n-a prea fost nici lume să-i strige numele, când crainicul urla în boxe Pablo (41).

În repriza a doua, galeria Universităţii a arătat că are umor şi a dansat în tribună, Rodriguez a lovit bara (76), iar Lemnaru, reprimit în lot, a intrat şi el în teren. Şi Morar s-a remarcat, devenind ultimul marcator al Universităţii în Liga I (87). În rest, toată lumea a aşteptat finalul. Un final care să nu fie însă sinonim cu sfârşitul. Fanii clujenilor au plecat cu speranţa că din toamnă vor veni pe acest stadion la meciurile din liga secundă. Pentru “U” viitorul cunoscut înseamnă finala Cupei cu Steaua, înaintea incertitudinii, în timp ce pentru Ceahlăul rămâne doar incertitudinea.

Andrei Ionescu