Astăzi, după Sfânta Liturghie, la Biserica Ortodoxă Românească din Simmering a avut loc lansarea cărții părintelui Arsenie Boca, Cărarea Împărăției- tradusă în limba engleză de inegalabilul Ioan Socol, un om plin de emoție și har.

Asociației culturale ”Mihai Eminescu” din Viena, condusă de Laura Hant – așa cum susține și traducătorul Ioan Socol- îi revine meritul (sau a fost aleasă) pentru a susține această lansare de carte.

laura-popi-300x199

Invitați în parohia părintelui dr. Nicolae Dura, unul dintre cei mai însemnați teologi din România, părintele prof. dr. Constantin Necula împreună cu traducătorul Ion Socol au adus azi în sufletele celor aproximativ 200 de credincioși prezenți la lansarea cărții Sfântului Ardealului- un tremur, o emoție de duminică, o amiază divină.
grup-640x425
Viața Părintelui Arsenie povestită de doi teologi de calibrul pr. Necula-Dura au transmis în această după amiază o emoție inimaginabilă, cei prezenți plecând spre casă cu lacrimi în ochi, cu piele de găină, tremurând și gândindu-se la minunile și la frumoasele lucruri făcute de marele Arsenie Boca.
andreea-rubi-300x199

Emoția traducătorului Ioan Socol a fost transmisă celor prezenți, atât prin intervențiile pr. dr. Dura și al pr. conf. univ. dr. Necula, cât și prin momentele muzicale susținute la nai de Andreea Chira și de pianistul Ruben Doran, doi tineri care prin muzica lor au coroborat la întărirea mesajului transmis de Cărarea Împărăției, de părintele Arsenie Boca.

Cartea arată într-adevăr câte sunt căile, pildele, chemările, luptele, problemele, dezlegările și lucrările vieții creștine în cele șapte părți, număr simbolic pentru tot ceea ce este sfânt și din care chiar cel mai smerit credincios poate găsi ca proprie măcar o cărăruie spre mântuire.

Mesajul pr. conf. univ. dr. Constantin Necula la lansarea cărți părintelui Arsenie Boca pentru dumneavoastră, românii din Austria și cititori ai ziarului nostru care din multiple motive nu ați reușit să participați ieri sau astăzi o să îl puteți urmări într-un video-interviu acordat prin amabilitatea domniei sale domului dr. Ioan Țene, directorul ziarului NapocaNews, prietenul și colaboratorul nostru in același timp.

Ionică Armancă-editorialist-redactor șef Jurnalul Romanesc

DSC_2482