Judecătoria Târgu Secuiesc a admis vineri, 5 iunie a.c., în parte plângerea formulată de primarul din Târgu Secuiesc împotriva amenzii primite în luna decembrie 2014 pentru lipsa drapelului național din oraș de Ziua Națională a României. Instanța a anulat sancțiunea amenzii și a înlocuit-o cu avertisment, ne informează jurnalistul Dan Tanasa pe blogul său.

Primarul din Târgu Secuiesc, Bokor Tibor (UDMR), a fost amendat de Prefectura Covasna cu 5.000 de lei în decembrie 2014 pentru că în oraş au fost arborate “două-trei steaguri” ale României la ceremoniile de 1 Decembrie. Bokor a anunțat la acea dată că va contesta amenda spunând că legea nu prevede numărul drapelelor care trebuie puse.

În urma aplicării acestei amenzi, prefectul Marius Popica a fost schimbat de Premierul Victor Ponta la solicitarea venită din partea UDMR.

Instanța covăsneană a anulat, după două luni de amânări, amenda de 5.000 de lei, înlocuind-o cu avertisment, ceea ce înseamnă că primarul Bokor Tibor se face vinovat de faptele care i-au fost imputate de prefect însă sancțiunea aplicată nu a fost legală întrucât nu s-a aplicat o sancțiunea graduală (primarul trebuia sancționat mai întâi cu avertisment și abia după aceea cu amendă).

Sentința Judecătoriei Târgu Secuiesc dovedește odată în plus faptul că primarul UDMR Bokor Tibor și-a bătut joc de Ziua Națională a României prin faptul că a refuzat să arboreze în municipiu drapelul național al României cu ocazia Zilei Naționale a României. Arborarea drapelului național al României de Ziua Națională a României este nu doar o obligație legală, ci și una de bun simț a oricărui român.

Dacă stăm să ne gândim la faptul că pe 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, municipiul Târgu Secuiesc este inundat de drapele ale Ungariei și steaguri secuiești, în prezența liderilor de la Budapesta, cred că primarul Bokor Tibor a dovedit singur faptul că nu este un bun român.