În acest weekend s-a desfăşurat la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” din Cluj-Napoca ediţia a XIV – a Festivalului Judeţean de Teatru – Dezbatere „Happy Hippo Show”. Acest festival de teatru pentru elevi este un eveniment educativ-artistic ce se desfăşoară la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, în cadrul căruia fiecare echipă pune în scenă piesa de teatru şi moderează dezbaterea în care sunt antrenaţi toţi participanţii.

Originea istorică a acestui tip de festival a început în oraşul Kazan de pe fluviu Volga, în Federaţia Rusă, coordonator fiind Shaamil Fattakhov, conceput iniţial ca un spectacol de televiziune. Festival Judeţean de Teatru – Dezbatere „Happy Hippo Show” prezintă spectatorilor probleme cotidiene de morală şi etică, oferind o abordare a încercărilor vieţii, precum şi un mijloc de a găsi soluţii pozitive. Scopul acestui program este de a preveni şi diminua conflictele şi violenţa în rândul tinerilor şi de a promova mesajele pozitive, prin exersarea de tehnici de mediere a conflictelor prin metode paşnice. Programul s-a dezvoltat, fiind aplicat în peste 40 de ţări din toată lumea.

Coordonatorii ediţiei a XIV a Festivalului Judeţean de Teatru – Dezbatere „Happy Hippo Show” au fost prof. Pop Alina Emilia, prof. Florea Rusa şi prof. Corina Virginia Pop, directorul Colegiului Tehnic „Anghel Saligny”. Evenimentul a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj. La teatru-dezbatere au prezentat şase scenete/spectacole create şi jucate de elevii de la Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Colegiul Naţional „George Coşbuc, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Colegiul Tehnic „Ana Aslan”, Colegiul Naţional „George Bariţiu”. Juriul a fost format din următorii: prof. Rafa Adriana de la Liceul „Edmond Nicolau”, prof. Vlase Monica de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” şi prof. Ungur Laura de la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”.

Câştigătorii Festivalului Judeţean de Teatru – Dezbatere „Happy Hippo Show” de anul acesta au fost elevii din clasa a VI-a G2 a Colegiului Naţional „George Coşbuc”, cu piesa „Tentaţii”, scenariu şi regia Matei Seleuşan şi Lara Nagy şi coordonator prof. Gianina Zegrean. În rolurile distribuite au interpretat elevii Nagy Lara, Ţene Catinca, Matei Seleuşan, Ramona Mosora , Alexandra Vaida, Albu Maria, Iulia Ghicu şi Lukas Elges. Piesa este o parabolă critică la adresa elevilor fumători din şcoli şi a snobismului părinţilor, care acceptă acest viciu din ignoranţă. Pe locul doi s-au clasat elevii de la Colegiul Naţional „George Bariţiu” cu piesa „Forest Gun”. Pe locul trei s-a clasat Liceul Teoretic „Avram Iancu”.

NapocaNews

DSC_2511

DSC_2513

DSC_2515

DSC_2518

DSC_2521

DSC_2528

DSC_2530

DSC_2547

DSC_2538