O fermă din comuna Gilău, judeţul Cluj, a fost distrusă, joi, aproape în totalitate, de un incendiu în care sute de animale au murit arse, fiind distruse şi mai multe utilaje, iar prejudiciul este estimat la aproximativ 300.000 de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Andrei Biriş, pompierii au intervenit, joi, cu trei autospeciale să stingă un incendiu la o hală de producţie din comuna Gilău, judeţul Cluj, în care se aflau sute de animale, păsări şi purcei, majoritatea murind în urma incendiului, titrează Mediafax.

„Am fost solicitaţi să intervenim pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un grajd de aproximativ 500 de metri pătraţi, în care se aflau câteva sute de animale, boboci de raţă, pui, curcani şi purcei, focul a izbucnit la acoperiş, care a ars în totalitate, însă întregul grajd a fost afectat de foc. În urma incendiului, au ars 400 de boboci de raţă, 150 de pui de găină, 15 pui de curcani şi 15 porci, îngrijitorii reuşind să salveze doar cinci porci”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Andrei Biriş.

Biriş a mai precizat că focul a distrus şi mai multe utilaje care se aflau în hala respectivă, cauza probabilă a izbucnirii incendiului fiind un scurtcircuit.

NapocaNews