Polițiștii rutieri au acționat în zona străzii Dorobanților, din municipiul Cluj-Napoca, pentru impunerea legislației rutiere și depistarea șoferilor care ar participa la întreceri neautorizate în această zonă.

La data de 12 iunie a.c., între orele 00:00-02:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier și Secția 2 Poliție, împreună cu specialiști R.A.R., au acționat în zona străzii Dorobanților pentru impunerea legislației rutiere.

Astfel, au fost verificate circa 60 de autovehicule, impunându-se aplicarea unui număr de 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 4.500 de lei.

Totodată, au fost reținute 8 certificate de înmatriculare pentru lipsa inspecției tehnice periodice, a asigurării auto obligatorii, aplicarea de folii neomologate, montarea unor anvelope de alte dimensiuni, emiterea de noxe peste limita admisă.

Polițiștii atrag atenția conducătorilor auto că este interzisă desfăşurarea de concursuri, antrenamente ori întreceri pe drumurile publice, cu excepţia celor autorizate de administratorul drumului respectiv şi avizate de poliţia rutieră.

Este interzisă aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu excepţia celor omologate şi/sau certificate de către autoritatea competentă şi care sunt marcate corespunzător;

De asemenea, este interzisă montarea unor anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevăzute în cartea de identitate a vehiculului, care prezintă tăieturi sau rupturi ale cordului ori sunt uzate peste limita legal admisă;(foto: arhiva)

NapocaNews