Luni a avut loc Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), iar principalul punct pe ordinea de zi a fost diminuarea contractului privind drepturile de transmisie TV a meciurilor din Liga 1.

Deţinătoarea drepturilor, compania Intel Sky Broadcast (ISB), în spatele căreia se află patronul CFR Cluj, Paszkany Arpad, a propus diminuarea angajamentului semnat anul trecut cu LPF, cu 4,5 milioane de euro, însă, această idee a fost respinsă categoric de

reprezentanţii cluburilor din primul eşalon. În 2014 ISB a cumpărat drepturile TV pentru 27 de milioane de euro pe sezon pentru următorii 5 ani, adică până la sfârşitul campionatului 2018/2019 inclusiv.

Noua ofertă a celor de la ISB este de numai 22,5 milioane de euro. La Adunarea Generală a LPF au fost prezenţi reprezentanţii celor 18 cluburi care au evoluat în ediţia precedentă a Ligii 1, dar numai oficialii de la ASA Târgu Mureş şi CFR Cluj au fost de acord cu

diminuarea contractului. Dacă nu se va ajunge la un consens între cluburi şi ISB este foarte posibil ca primele etape din sezonul viitor al Ligii 1 să nu fie transmise la TV.

Conform contractului în derulare dintre ISB și LPF, în valoarea de 27 de milioane de euro ar aduce, față de sezonul precedent, un plus de aproximativ 300.000 de euro pentru fiecare din cele 14 cluburi din Liga 1.

Paul Panait