Echipa națională feminină de handbal a României s-a impus pe terenul Serbiei, cu scorul de 32-26, în manșa tur a barajului de calificare la campionatul Mondial.

Returul se va disputa la sfârșitul săptămânii viitoare la Cluj. Triumfătoare în turul barajului pentru mondialele din Danemarca, handbalistele tricolore au luat o opțiune importantă pentru calificarea la turneul final.

România s-a impus la 6 goluri diferență pe terenul vicecampioanei mondiale, la capătul unei prestații fără greșeală. Paula Ungureanu a fost imbatabilă în poartă, iar Cristina Neagu a marcat 11 goluri pentru România.

Meciul din Serbia a fost primul oficial pe banca tehnică a României pentru antrenorul Tomas Ryde, numit în primăvară la cârma naționalei tricolore, şi care a mai condus reprezentativa țării noastre în partidele de la Trofeul Carpaţi, din luna martie.

Succesul României a fost umbrit de accidentarea Paulei Ungureanu. Portarul echipei naționale a suferit o leziune gravă la genunchiul drept, în minutul 47, după ce a apărat o aruncare de la 7 metri.

Partida retur este programată în 13 iunie, la Cluj-Napoca, în noua Sală Polivalentă. 5.000 de bilete s-au vândut deja pentru returul cu Serbia. Turneul final al Campionatului Mondial de handbal feminin va avea loc în Danemarca, în perioada 5-20 decembrie.

Paul Panait