Culmea și nu prea, Mihai Seplecan, noul președinte al Consiliului Județean Cluj, e plecat pentru a treia oară în delegație la București, într-un interval de mai puțin de două luni, chiar dacă județul Cluj riscă să devină un nou Napoli îngropat în deșeuri.

Consilierii județeni ai PNL, colegi de partid de-ai lui Seplecan, s-au săturat de amenințările lui și i-au trimis astăzi o scrisoare prin care își exprimă nemulțumirile. Ei îi solicită lui Mihai Seplecan să respecte legea, să nu amenințe 50 de angajați ai RAADPP Cluj cu disponibilizarea și să se gândească bine înainte să îndatoreze Consiliul Județean Cluj cu peste 100 milioane de euro, după modelul celui căruia obișnuia să-i fie șofer, Marius Nicoară, care a luat credit 55 milioane de lei, din care s-au asfaltat doar 3 kilometri de drumuri.

”Către
Consiliul Judeţean Cluj
Domnului preşedinte Mihai Seplecan

Grupul de consilieri judeţeni PNL, semnatari al prezentei, aleşi pentru mandatul 2012 – 2016, vă înaintăm, în calitatea dumneavoastră de preşedinte al CJ Cluj, ales de către consilierii judeţeni şi împuternicit cu mandat politic, prezenta:

INFORMARE

1. După cum ştiţi, în data de 09.06.2015 am votat alegerea dumneavoastră dintre consilierii judeţeni în funcţia de Preşedinte al CJ Cluj până la alegerile la termen din 2016, doar pentru a respecta un protocol politic de fuziune locală între vechiul PNL şi vechiul PDL.
2. Am aflat din presa locală că intenţionaţi să contractaţi un credit bancar în numele judeţului pentru reabilitarea drumurilor judeţene sau pentru construirea unui spital de urgenţă.
3. Am aflat tot din presa locală că ameninţaţi public că dacă nu vom vota acest credit pentru ceea ce vreţi dumneavoastră, nu am apăra interesul public aşa cum îl înţelegeţi în mod personal; vă cităm: „să îl văd eu pe acel consilier care nu votează bani pentru spital sau drumuri; îl pun pe Facebook, îl dau zilnic în mass-media, credeţi-mă…. aduc oameni în stradă; le atrag atenţia pentru a treia oară să nu mai încerce că voi ieşi public cu numele lor.”

4. Am aflat public că în calitate de Preşedinte al CJC nu aveţi soluţii pentru CMID, proiect vital pentru judeţul Cluj, având în vedere că în curând toate localităţile din judeţ nu vor mai avea unde să depoziteze gunoaiele: vă cităm: „eu astăzi nu pot să ştiu o soluţie pentru scurtă perioadă”.
5. Am aflat tot din presă, că doriţi să daţi afară, exprimarea dumneavoastră, peste 50 de angajaţi ai RADPP Cluj, pentru că vă doriţi o reorganizare a regiei.

Prin prezentul act:
Vă aducem la cunoştinţă că în calitatea noastră de consilieri judeţeni aleşi apărăm şi noi interesul public şi legalitatea. Nu doar dumneavoastră.

Vă informăm că votul nostru nu va fi dat prin ameninţare publică, mai cu seamă că suntem colegi în cadrul aceluiaşi partid.

Vă informăm că atunci când ne-aţi rugat să vă dăm votul ca Preşedinte al CJC, aţi considerat că aveţi nevoie de poziţia noastră ca reprezentanţi ai clujenilor.

Vă informăm că, cel puţin la fel ca dumneavoastră, dorim să dezvoltăm acest judeţ şi că interesul public pe care îl clamaţi în permanenţă nu este un apanaj personal, ci aparţine şi nouă.

Vă informăm că ameninţările şi presiunile publice cu „datul pe Facebook şi mass-media” la adresa noastră ca şi colegi sunt sfidătoare şi jignitoare.

Vă informăm că accesarea unui credit în numele judeţului presupune, legal: un studiu de fundamentare a deciziei, un studiu privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor asimilate investiţiilor, iar prioritizarea investiţiilor publice care urmează a fi făcute, respectiv spital de urgenţă sau drumuri, poate fi stabilită doar în urma unor dezbateri publice.

Aceste dezbateri trebuie să răspundă ce este prioritar pentru clujeni: spitalul de urgenţă (salvarea vieţilor) sau drumurile, mai cu seamă că rambursarea în următorii ani va fi făcută exact din buzunarul clujenilor. Acest lucru vi-l solicităm sa-l faceti, în mod ferm.

Vă informăm că urmare a acestor dezbateri publice, urmează să decidem prin vot, priorităţile clujenilor aşa cum le înţeleg ei şi nu cum le înţelegeţi dumneavoastră.

Având în vedere cele mai sus menţionate, vă solicităm ca în virtutea atribuţiilor legale pe care le aveţi, pentru a putea lua în discuţie oportunitatea contractării unui credit, precum şi prioritizarea obiectivelor care urmează a fi realizate din acesta (spital de urgenţă monobloc sau drumuri) să demaraţi studiile impuse de lege precum şi dezbaterile publice necesare.

În calitatea noastră de consilieri judeţeni, în mod ferm şi fără echivoc, vă solicităm ca în prealabil oricărui demers de anvergură care vizează judeţul Cluj să fie consultaţi toţi consilierii judeţeni, pentru a-şi aduce contribuţia, ca parte a unei responsabilităţi comune faţă de cetăţenii judeţului”.

NapocaNews