În ultimele două săptămâni, se discută în presă și în societatea civilă tot mai mult despre construirea unei mega-moschei, cea mai mare din Europa, la București. În urma Hotărârii de Guvern 372/2015, comunitatea musulmană a primit un teren de 11.295 mp în capitală pentru a ridica acest centru al islamului în România. Lângă moschee va funcționa și o universitate islamică ce va aduce în țară peste 6.000 de studenți islamiști. Cei mai mulți musulmani trăiesc în Dobrogea, în București sunt doar în jur de 10.000, așa că e foarte probabil ca o asemenea construcție să fie făcută cu scopul de a servi imigranților ce urmează să vină în România la presiunile Uniunii Europene.

Ponta turcitul și guvernul PSD nu țin cont în toată povestea asta de voința românilor. În sondajele online în jur de 87%-92% dintre respondenți se opun proiectului. Discuțiile pornite pe tema asta arată clar că românii nu vor în țară o moschee enormă construită pe banii Turciei și care poate deveni un magnet pentru extremiști islamici și teroriști. Democrația înseamnă respectarea majorității, nu favorizarea unei minorități în dauna propriului popor și împotriva voinței sale. Muftiul Iusuf Murat, liderul cultului musulman din România, a ajuns deja să recurgă la minciuni în fața opoziției ferme a românilor față de moschee. Nu de mult acesta ne anunța că Turcia va construi cea mai mare moschee din Europa la noi în țară. Ca apoi să declare că „Nu va fi cea mai mare moschee din Europa. Când am făcut o astfel de afirmaţie cu cea mai mare moschee am vrut să evidenţiez rolul pe care îl are statul român şi respectul pe care îl are statul român faţă de comunitatea turco-tătară din România, dar din păcate cu o astfel de afirmaţie am fost înţeles greşit”. Nu are nimeni nimic cu turcii și tătarii din România, ei sunt o minoritate mică ce trăiește în Dobrogea și nu au făcut probleme mari statului român. Dar noua moschee va atrage adepți din state musulmane, fie că vrea sau nu Iusuf Murat, printre ei vor fi și mulți adepți ai islamismului radical care nu tolerează pe oricine e de altă credință. Sunt lucruri pe care muftiul nu le poate controla odată ce o mega-moschee va fi ridicată în București.

Parlamentarul țigan, Mădălin Voicu, membru PSD, a spus despre majoritatea românilor că sunt needucați pentru că se opun construirii moscheii. Find întrebat de un jurnalist dacă s-ar fi impus o dezbatere publică despre ridicarea celei mai mari moschei în România, deputatul Mădălin Voicu răspunde: „Nu cred, pentru că educaţia noastră încă nu a ajuns la nivelul de a avea o formă de toleranţă şi de înţelegere pe care aş putea-o numi modernă, europeană.” Acesta a numit ridicarea clădirii un ”exerciţiu democratic excepţional”. Nu mă miră că un politician din România habar n-are ce e aia democrație. Democrația înseamnă să respectăm opinia majorității, domnule Voicu, nu să îi facem intoleranți și needucați, iar apoi să le refuzăm dreptul la un referendum în urma căruia să decidă, dacă vor sau nu, ca guvernul să dea o suprafață de pământ din capitală musulmanilor, pentru a ridica un centru islamic pe pământ românesc. De data asta românii au demonstrat că sunt educați, că au învățat din experiența negativă avută de occidentali cu islamismul. Odată ce vestul continentului și-a deschis porțile imigranților musulmani, aceștia au profitat de ajutoare sociale și diferite privilegii, dar nu îi respectă pe europeni, ba chiar îi urăsc. Vor să impună legea sharia în statele ce i-au primit, chiar și pentru non-musulmani, iar din ce în ce mai mulți se dedau la atentate teroriste și susțin Statul Islamic. Românii văd toate aceste lucruri: cum europenii au fost manipulați de neo-marxiști să fie toleranți cu cei ce vor să distrugă Europa, dar cum musulmanii și susținătorii lor nu sunt toleranți cu oamenii ce aderă la un sistem de valori diferit. O națiune tolerantă față de fanatismul islamic, o ideologie opusă toleranței, e asemeni unui individ ce bea soda caustică pentru a fi sănătos. Mi se pare ceva natural și de bun simț ca cetățenii să se opună unui asemenea pericol înainte să prindă rădăcini.

Trebuie menționată și indiferența neo-marxiștilor autohtoni față de această chestiune. Unde sunt acum toți anarho-comuniștii ce urlă ca turbați împotriva ridicării bisericilor ortodoxe? Unde sunt toți ateii ce fac spume la gură că ortodoxia îi îndoctrinează pe oameni să fie intoleranți? De pericolul islamist nu zic nimic. Tac din gură pentru că miliardarul corupt George Soros, sponsorul lor, nu vede o problemă în islamizarea Europei.

Guvernul, în frunte cu premierul Victor Ponta, trebuie să organizeze un referendum și să respecte decizia luată de popor în urma acestuia. Dacă românii vor anularea hotărârii 372/2015, politicienii trebuie să se supună voinței națiunii. Orice altceva îi transformă în dușmani ai democrației, orice altceva e un pretext pentru dezvoltarea islamismului în România. Imperiul Otoman nu a putut construi moschei în Țara Românească și Moldova. Chiar și în cele mai negre momente ale istoriei domnitorii și boierii nu au acceptat așa ceva, iar când a fost cazul strămoșii noștri și-au apărat pământul și neamul de islamizare, chiar și cu prețul vieții. Astăzi, să realizeze Turcia la noi în țară ce nu a putut nici când stăpânea o bună parte din Balcani și Europa de est, nu ar fi posibil decât prin trădarea politicienilor.

Codrin Goia