Premierul sarb Aleksandar Vucic a fost alungat, sambata, de la ceremonia care marcheaza implinirea a 20 de ani de la masacrul de la Srebrenica. Vucic ar fi fost lovit in fata cu o piatra.

Cand Vucic si delegatia sa au intrat in cimitir pentru a depune flori, s-au auzit mii de huiduieli si fluieraturi, relateaza Sky News.Un grup de femei din Belgrad, care militeaza pentru ca Serbia sa isi admita rolul in masacrul din 1995, a strigat „Responsabilitate!” si „Genocid!”.

O persoana a aruncat un pantof in directia prim-ministrului sarb, iar altii au aruncat cu sticle cu apa sau cu alte obiecte. Reuters informeaza ca oamenii au aruncat si cu pietre in Vucic, care a fost protejat de garzile sale de corp cu ajutorul unei umbrele.

Potrivit unei surse din cadrul delegatiei sarbe, prim-ministrul a fost lovit in fata cu o piatra, iar ochelarii sai au fost sparti, scrie b92.

Vucic a parasit în fugă ceremonia.Pe o pancarta purtata de participantii la ceremonia de la Srebrenica a fost inscriptionata o declaratie din iulie 1995 a lui Vucic: „Pentru fiecare sarb ucis vom ucide 1.000 de musulmani”.

Zeci de mii de persoane s-au adunat pentru a comemora cele 8.000 de victime, barbati si baieti musulmani, ale masacrului din 1995, cunoscut si ca genocidul de la Srebrenica.

NapocaNews