Rezultate foarte slabe, obținute de cadrele didactice clujene la examenul de definitivat, faţă de anul trecut. Doar puțin peste jumătate dintre candidați au luat anul acesta note peste 8, față de 2014, când au fost peste 72%. Cei care nu au promovat se plâng de dificultatea subiectelor.

334 de candidați au susținut examenut de definitivat în judeţul Cluj, însă doar 190 dintre ei, adică 55,88%, au reușit să obțină notă de trecere, titrează DIGI24.

„Subiectele au fost foarte foarte grele, comparativ cu anii precedenți, au fost grele la limba și literatura română vorbesc și am avut ceva emoții. Sunt fericită pentru că într-un an de zile am reușit să-mi iau și definitivatul și să mă titularizez”, a spus o candidată.

Pentru a fi admiși în învățământul preuniversitar, dascălii trebuie să obțină la acest examen cel puțin nota 8. Cei care nu au reușit, susțin că subiectele au fost grele.

„Am luat o notă, nu spun ce notă am luat, dar am luat o notă foarte mică, s-au dat note foarte mici anul asta. Nu mă așteptam la o notă așa de mică, eu mă așteptam să mi-l iau acum, o să vedem la contestație ce o să fie”, a spus un dascăl.

„Procentul este mai mic decât cel de anul trecut, se pare că dificultatea subiectelor a fost mai grea decât cea pe care au avuto candidații anul trecut”, a afirmat Valentin Cuibus, inspector şcolar general al ISJ Cluj.

Rezultatele finale să fie afişate sâmbătă. Deocamdată, doar 3 dascăli au fost notaţi cu 10.

NapocaNews