Un atac armat comis, joi, într-o sală de cinema din statul american Louisiana s-a soldat cu moartea a trei persoane, între care autorul atacului, şi rănirea altor şapte, dintre care o parte se află în stare critică.

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 19:20, la un cinematograf din oraşul Lafayette, în timpul proiecţiei filmului „Trainwreck”. Conform poliţiei, la momentul producerii atacului, în sală se aflau în jur de 100 de persoane.

Autorul atacului, un bărbat alb în vârstă de aproximativ 58 de ani, a fost identificat de poliţişti, însă numele acestuia nu a fost deocamdată făcut public.

După comiterea atacului, bărbatul s-a împuşcat mortal, informaţie confirmată de şeful poliţiei din Lafayette, Jim Craft, citat de The Guardian.Deocamdată nu se cunosc motivele care l-au determinat pe atacator să recurgă la acest gest.

Incidentul are loc la doar câteva zile după ce James Holmes, autorul unui atac similar produs în 2012 într-un cinematograf din Colorado, a fost găsit vinovat de omucidere, în procesul în care este inculpat pentru 166 capete de acuzare. Atacul de atunci s-a soldat cu 12 morţi şi 70 de răniţi, iar o sentinţă în acest caz este aşteptată în această perioadă.