Promovarea şi adoptarea legii anti-legionare are ramificaţii către toată clasa politică aflată la conducerea ţării, indiferent de partid. Crin Antonescu, senator PNL, Andrei Gerea, deputat PNL, George Scutaru, deputat PNL, s-au semnat ca iniţiatori ai acestui proiect de lege, pe vremea răposatei alianţe dintre liberali şi PSD.

Crin Antonescu s-a retras din prim-planul politicii, după ce i-a fost luată faţa de către Klaus Iohannis, care a ajuns preşedintele României. Imediat însă după alegerea sa, acesta l-a promovat pe George Scutaru în poziţia de consilier prezidenţial.

În aprilie 2015, DNA a început urmarirea penală sub control judiciar a lui George Scutaru, acuzat ca a primit o parte dintr-o mită de 1 milion de euro pe care a folosit-o în campania electorală din 2008. Scutaru a demisionat apoi din funcţia de consilier al lui Klaus Iohannis.

Celălalt co-iniţiator al legii anti-legionare, Andrei Gerea, este actual ministrul al Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri în Guvernul Ponta. Gerea este vicepreşedinte al PLR, partidul condus de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

În perioada 6 octombrie 2013 – 7 februarie 2014, Andrei Gerea a ocupat funcţia de Ministru al Economiei în acelaşi Guvern Ponta.

Comisia juridică a Senatului României şi Comisia de apărare au adoptat rapoarte de respingere a proiectului legislativ L724/2013.

NapocaNews