Ce ironic! Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu a fost unul din inițiatorii legii anti-naționaliste. Dar miercuri seara, la Realitatea TV, încerca să explice că intelectuali ca Mircea Eliade, Emil Cioran, Petre Țuțea sau Constantin Noica nu vor fi în totalitate interziși. Apoi se făcea că nu pricepe ce e cu atâta opoziție față de această lege și s-a declarat un admirator a lui Ion Găvrilă Ogoranu, de care spune că îl consideră ”un erou al României”. Doar că Ion Găvrilă Ogoranu, liderul unei grupări armate anticomuniste, a fost legionar. Iar după legea inițiată chiar de Antonescu, legionarii sunt acum în mod oficial fasciști, chiar dacă istoricii și Tribunalul Internațional de la Nürnberg au spus altceva. Deci liberalul se face vinovat de ”propagandă fascistă”. Oare ce vor spune stăpânii lui neomarxiști de la Institutul ”Elie Wiesel”?

Crin Antonescu, împreună cu senatorii George Scutaru, Andrei Gerea și Ciprian Nica au venit cu propunerea de modificare a Ordonanței de Urgență 31/2002 ce condamnă fascismul, antisemitismul, rasismul și xenofobia, ca aceasta să interzică și legionarismul. Desigur, aceștia au fost influențați și manipulați de către Alexandru Florian, președintele Institutului ”Elie Wiesel”, un neomarxist notoriu și fiu al unui comisar ideologic bolșevic. Acum e ilegal să exprimăm public o opinie pozitivă despre Mișcarea Legionară, despre membrii acesteia, despre luptătorii anticomuniști din munți sau despre foștii deținuți politici. Cine gândește cum nu le convine politicienilor și neomarxiștilor de la ”Elie Wiesel” riscă să facă și 3 ani de închisoare. Dar tocmai Antonescu e primul individ ce încalcă această lege.

Nu îi doresc acestuia să ajungă la închisoare pentru că își exprimă punctul de vedere. Chiar dacă e o porcărie să spui că Ogoranu a fost un erou după ce ai dat o lege ce interzice promovarea lui. Poate merită să fie condamnat pentru alte mizerii ce le-a făcut, dar dreptul la liberă exprimare trebuie să fie respectat, inclusiv când vorbim de un bufon politic precum Crin Antonescu. Se pare că omul habar n-are cum funcționează propria lui lege. Sunt curios dacă autoritățiile sau Institutul ”Elie Wiesel” se vor sesiza și vor face ceva în vederea arestării liberalului.

Dacă va fi condamnat la închisoare, poate se va lămuri și el că a fost un fraier pentru că s-a lăsat transformat într-o marionetă de către neomarxiști, iar acestora nu le pasă deloc de soarta sa. Însă dacă nu va fi arestat pentru această declarație, înseamnă că sistemul nu respectă propriile legi, asemeni regimului comunist. Atunci va fi clar că această lege a fost dată doar împotriva naționaliștilor și a oamenilor ce gândesc liber. Să ne imaginăm ce scandal ar fi ieșit dacă un naționalist declara la televizor că Ion Găvrilă Ogoranu e un erou. Dar poate că pentru un politician corupt și privilegiat legea nu se aplică. Doar nu ar fi prima oară în România.

Din păcate parlamentarii nu s-au consultat cu poporul să vadă dacă vrem asemenea măsuri totalitare sau nu. Democratic ar fi fost să se organizeze un referendum, dar ar fi însemnat să cerem prea mult de la niște politicieni cu mentalitate de sclav. Acum calea e liberă spre abuzuri și nedreptăți. Totuși, mai devreme sau mai târziu clasa politică și toți dușmanii românilor vor da socoteală în fața lui Dumnezeu și a istoriei.

Codrin Goia

 

crin-antonescu-comisar