Acum câteva luni, ungurul radical şi revizionist Csibi Barna a batjocorit tricolorul României pe care l-a rupt în bucăți, în timp ce purta un tricou cu imaginea unui secui care îl bătea pe un român.

Individul acesta a fost angajat al statului român care l-a plătit ani buni în timp ce el își bătea joc de România. Csibi Barna a spânzurat acum câţiva ani o păpuşă cu chipul lui Avram Iancu în centrul oraşului Miercurea Ciuc. Ultima ispravă antiromânească a lui Csibi Barna, care a batjocorit tricolorul, a indignat Diaspora pentru săvârşirea infracţiunii de ofensă adusă însemnelor naţionale ale României.

Ca urmare, Ionică Armanca, redactorul-şef al “Jurnalului Românesc” din Viena, cel mai citit şi apreciat ziar al românilor din Austria, a transmis o scrisoare de protest domnului Klaus Iohannis, preşedintele României, prin care se cerea declararea lui Csibi Barna ca persona non grata şi retragerea cetăţeniei române.

“Într-o postare video, spre deliciul radicalilor şi extremiştilor maghiari, Csibi Barna batjocorește din nou tricolorul, pe care l-a rupt în bucăți în public, în timp ce purta un tricou care arată cum un secui îl bate pe un român. Csibi Barna nu se află la primul antecedent de acest fel. Extremistul s-a făcut remarcat prin susţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc şi printr-o postare video pe internet în care spânzura o păpuşă care îl reprezenta pe Avram Iancu.

Ultima ispravă anti-românească şi împotriva însemnelor naţionale a lui Cibi Barna nu trebuie să rămână nepedepsită de lege, pentru că se creează un precedent periculos care va îndemna la încălcarea tuturor simbolurilor naţionale de acum încolo de către radicalii unguri.

De aceea, vă solicităm, stimate domnule preşedinte, să cereţi imediat organelor abilitate aplicarea legii în cazul cetăţeanului Csibi Barna. Acesta a încălcat flagrant Constituţia României şi prevederile Legii nr. 74/1994, Art. 20: „Cetăţenii sunt datori să manifeste respect faţă de drapelul şi imnul naţional al României şi să nu comită niciun act prin care s-ar aduce ofensă acestora.”

În aces sens, vă solicităm să dispuneţi demersurile legale pentru sancţionarea exemplară a lui Csibi Barna prin amendarea şi condamnarea la închisoare a acestuia conform legii româneşti. De asemenea, vă sugerăm să dispuneţi declararea lui Csibi Barna ca persona non-grata în România şi retragerea cetăţeniei române…”.

La finalul celor 30 de zile oficiale de oferire a unui răspuns scrisorii trimise din Diaspora, Palatul Cotroceni răspunde sibilinic. Klaus Iohannis în această perioadă a fost foarte ocupat cu deplasări la dineuri regale în Spania, la asociaţiile saşilor din Austria şi într-un concediu la Neptun în fosta vilă de protocol a lui Nicloae Ceauşescu prin care l-a interzis prin noua lege “anti-legionară”, nu a avut timp să semneze scrisoarea de răspuns, ci să-l lase pe un consilier de stat. Iată ce răspuns anemic a dat la cererea Diasporei, reprezentate de Jurnalul Românesc din Viena, consilierul de stat Gabriel-Cristian Pişcociu:

“Vă informăm pe această cale că am primit Scrisoarea deschisă adresată Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, transmisă pe adresa de poștă electronică a Administrației Prezidențiale și am luat act de punctele de vedere exprimate“.

La o cerere concretă prin care românii din Diaspora solicitau măsuri dure faţă de provocările extremismului maghiar reprezentat de Csibi Barna, adică declararea ca persona non grata şi retragerea cetăţeniei, consilierul de stat Pişcociu, cu nume predestinat, răspunde ca Pilat din Pont, “spălându-se pe mâini” că “a luat act de punctele de vedere exprimate”. Nici măcar scrisoarea nu e semnată de preşedinte, care, ca un laş, nu are curajul să semneze şi să ia măsuri împotriva lui Csibi Barna, măcar cele contravenţionale prin încălcarea art. 20 din lege nr. 74/1994 pentru întinarea simbolurilor naţionale ale statului român.

Acestă atitudine a Preşedenţiei arată totala lipsă de respect faţă de tricolor şi simbolurile naţionale. Ce să ne mai mire acest lucru, când Klaus Iohannis promulgă legi prin care e interzis Petre Ţuţea, Constantin Noica, Mircea Vulcănescu, Nichifor Crainic, Valeriu Gafencu sau Radu Gyr.

Putem concluziona că în România lui Klaus Iohannis, valorile naţionale sunt interzise prin legea Wiesel/Muraru, tricolorul terfelit, numai Csibi Barna are dreptul să batjocorească însemnele şi simbolurile naţionale fără să suporte consecinţele legale. Ruşine, Klaus Iohannis, ţi-e mai drag Csibi Barna decât tricolorul? Aşa cum te-a votat Diaspora în noiembrie 2014, aşa te va da jos de pe piedestalul de îngâmfare şi indolenţă faţă de interesele, valorile şi simbolurile naţionale.

Andrei Ionescu Albac

Vă prezentăm mai jos răspunsul de la Președenția Romaniei:
Petitia nr.19970
Data: 31-07

Domnule Ionica Armanca,

Va informam pe aceasta cale ca am primit Scrisoarea deschisa adresata Presedintelui României, domnul Klaus Iohannis, transmisa pe adresa de posta electronica a Administratiei Prezidentiale, si am luat act de punctele de vedere exprimate.

Cu stima,

Consilier de Stat
Gabriel-Cristian Piscociu

 

Csibi-Barna-este-urmarit-penal