Nepotismul și numirea rudelor în funcții de conducere în MAE, sau cel puțin importante, se pare că la români nu are sfârșit. Nu de mult timp citeam că în Spania, cineva a intrat în Consulat și l-a luat pe un angajat de acolo la pumni și palme. Sigur era nevinovat, dar în același timp măcar incompetent, că altfel nu e nimeni nebun să te ia numai așa la palme…

Și nu am adus aminte de Spania numai așa, să mă aflu în treabă.

Într-o țară în care primul sas al țării a vândut copiii, cum să te mai miri că alții, care își iubesc mai mult odraslele, nu fac tot posibilul ca și copiii lor să aibă joburi bune și bine plătite?!

Are vreo șansă un copil normal, dintr-o familie modestă, să ajungă să lucreze în diplomație? M-aș mira…poate, dacă avea măcar 10-15 mii să îl trimită Corlățeanu prin Chile sau în altă țară departe și neînsemnată…

Dar aici e vorba de nepotul drag al Excelenței Sale, Ambasador în Regatul Spaniei…Ion Vâlcu. Juniorul, Ionuț Vâlcu, este doar atașat la aceeași ambasadă, având spre deliciul lui ca îndeletniciri : asistent al Ambasadorului; atașat de presă; purtător de cuvânt al Ambasadei.

Păi și vă mai mirați că vă mai iau oamenii la bătaie? Asta ar trebui să se întâmple peste tot, nu numai în Spania. Da, recunosc, nu e instigare, e pur și simplu părerea mea – cu așa nesimțiți nu se poate altfel….

Ea ambasador, el la NATO, el ambasador, ea consul, el ambasador, nepotul consilier!!!

Măi nesimțiților!!! Cât o să vă mai bateți joc de poporul care vă plătește salariile de mii de euro lunar?

Sasule, se aude? Parcă trebuiau retrași toți ambasadorii din țările unde au fost probleme în noiembrie! Îi fi cumva în cârdășie cu Corlățeanu, singurul și adevăratul vinovat pentru că românii în diaspora nu au putut vota?

Mi-e lehamite de voi, mai rău ca și pe vremea lui Ceașcă, degeaba te prefaci că vrei să îl interzici!!!

Scurt CV al ambasadorului din Regatul Spaniei…care spune tot!

Născut in 1966, Ion Vîlcu a fost numit în iunie 2005 consilier de stat în cadrul cancelariei primului-ministru, unde a fost șef al Protocolului. Între 2000 și 2005, Vîlcu a fost ambasador al României în Chile. Cariera sa diplomatică a început în 1992, el ocupând funcții în cadrul direcțiilor Protocol și America Latină, dar și în cadrul Amasadei României în Mexic.

Ioni – Jurnalul Românesc

800-08-Gelu_Vlasin_Ordin_Merit-300x225